ΒΒQ spare ribs, για ατέλειωτη απόλαυση στο σπίτι

ΒΒQ spare ribs, για ατέλειωτη απόλαυση στο σπίτι

Υλικά για 1,5 περίπου κιλό χοιρινά παϊδάκια
Για τη μαρινάδα

Μισό κεφάλι σκόρδο, 1 κουτάλιτης σούπας, ελαιόλαδο, σάλτσα σόγιας, βαλσάμικο, μουστάρδα απαλή
1 κουτάλι τσαγιού αλάτι, πράσινο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά, τζίντζερ, κύμινο, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη, θυμάρι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας στο μπλεντεράκι και δουλεύουμε 15 δευτερόλεπτα περίπου μέχρι να σχηματισθεί μια ομοιογενής πάστα.

Βάζουμε τα παϊδάκια μας στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και για το μαγείρεμα και πασαλείβουμε καλά με τα χέρια την πάστα της μαρινάδας – τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες σκεπασμένο με σελοφάν.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα – τα παϊδάκια είναι τοποθετημένα με το κόκκαλο από κάτω – σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο – βάζουμε στο φούρνο για μιση ώρα. Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και αφήνουμε για 1 ώρα ακόμα.

Βγάζουμε απ τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε το ταψί και αλείφουμε το κρέας μας με πινέλο με έτοιμη σάλτσα BBQ. Εγώ χρησιμοποίησα την σάλτσα από τις Γουμένισσες, καπνιστή και ελληνική.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι κρασί και ξαναβάζουμε στο φούρνο το ταψί, ξεσκέπαστο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ενδιάμεσα το περνάμε άλλη μια στρώση σάλτσας BBQ και προσθέτουμε κρασί αν στεγνώσει το ταψί.

Βγάζουμε από φούρνο, το αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά, κόβουμε τα παϊδάκια ανάμεσα στο κόκκαλο. Πασπαλίζουμε με σησάμι και ρόκα για χρώμα, Σερβίρεται συνήθως με πουρέ ή ρύζι.

Πηγή: Tastyday

Διαβάστε επίσης

Καμία δημοσίευση για προβολή