Ξεκινά η προπώληση του ID.4 της Volkswagen σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ελλάδα

Σύντομα θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο το νέο ID4 της VolksWagen  με τις προπωλήσεις να ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Από τις παραδόσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, περίπου το 65% θα διατεθεί στην Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες στην Κίνα και τις ΗΠΑ. Μετά το ID.3, το ID.4 είναι το δεύτερο μοντέλο της Volkswagen που βασίζεται στη MEB, την αρθρωτή πλατφόρμα της εταιρείας που είναι ειδικά εξελιγμένη για την ηλεκτροκίνηση.

Με αυτό το μοντέλο η γερμανική εταιρεία θα προσπαθήσει να δείξει με εμφατικό τρόπο τη φιλοδοξία της να γίνει ηγέτης της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικής κινητικότητας. Για αυτόν ειδικά τον σκοπό, η εταιρεία πρόκειται να επενδύσει περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023. Άλλωστε στο πλάνο της Volkswagen είναι μέχρι το 2025, να παράγει 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή του μοντέλου γίνεται στο Zwickau της Γερμανίας και στα εργοστάσια των Anting και Foshan (και τα δύο στην Κίνα), ενώ το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή στην Chattanooga των ΗΠΑ και ένα ακόμα εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Emden.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Καμία δημοσίευση για προβολή