Ξεκινάει η «μάχη» για την ταινιοθήκη του “Μεγάλου” καναλιού – Οι τέσσερις σίγουροι μνηστήρες

Τον περασμένο Νοέμβριο το Mega αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του με οριστικό «μαύρο», αλλά ο Ιούνιος φέρνει εξελίξεις με τον πλειστηριασμό της ταινιοθήκης του προ των πυλών.
Η εταιρεία Grant Thornton και οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση της Τηλέτυπος Α.Ε. ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες ενέργειες με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός να δρομολογείται εντός του Ιουνίου.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως πλέον οι μνηστήρες για το αρχείο και τις σειρές του Mega φαίνεται πως είναι τέσσερις ισχυροί επιχειρηματίες.
Σύμφωνα με το protothema, oι διεκδικητές που θα πλειοδοτήσουν για να αποκτήσουν την ταινιοθήκη είναι Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης του ΟΝΕ TV, ο Γιάννης Αλαφούζος του ΣΚΑΪ, o Γιάννης Βαρδινογιάννης για τα κανάλια ALPHA και STAR και ο Ιβάν Σαββίδης του OPEN.
Είναι γνωστό πως η ταινιοθήκη θεωρείται μια τεράστια επένδυση που η αξία της δεν μπορεί να προσδιοριστεί,  καθώς το μεγάλο κανάλι στα 29 χρόνια λειτουργίας του είχε δαπανήσει 990 εκατ. για πρωτότυπες ψυχαγωγικές παραγωγές και ενημέρωση.
Υπενθυμίζεται ότι το MEGA, προτού σταματήσει να εκπέμπει στις 28 Οκτωβρίου 2018, λειτουργούσε σχεδόν για δύο χρόνια χωρίς πρόγραμμα, προβάλλοντας επαναλήψεις από την ταινιοθήκη του. Ωστόσο κατάφερε να στέκεται ανταγωνιστικά απέναντι στους άλλους σταθμούς και μάλιστα κάποιες φορές με ποσοστά τηλεθέασης που έφταναν έως και 20%.
Το μοναδικό ενδεικτικό μέγεθος που έχει η Grant Thornton και οι πιστώτριες τράπεζες για την αξία της ταινιοθήκης προέρχεται από την προσφορά ύψους 30 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει στο παρελθόν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Παραμένει όμως ένα ενδεικτικό μέγεθος, καθώς η ταινιοθήκη θα πρέπει να αποτιμηθεί με βάση τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή