Ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ τα χρέη της άλλοτε κραταιάς αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms

Στην αίτηση που κατέθεσε η Creta Farms για την υπαγωγή της στο άρθρο 106α του Πτωχευτικού Κώδικα, περιγράφεται η εικόνα της δεινής θέσης στην οποία έχει περιέλθει.

Μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία εκδικάζεται η αίτηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, εκτείνεται τυπικά το περιθώριο ασφάλειας για την Creta Farms.

Η εταιρεία λειτουργεί μέχρι στιγμής χωρίς ενδιάμεση χρηματοδότηση και με συσσωρευμένα χρέη που ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ, αναμένοντας ταυτόχρονα την παράλληλη διαδικασία ανάδειξης προτιμητέου επενδυτή στις 18 Νοεμβρίου, οπότε λήγει και η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών εκ μέρους των δυνητικών ενδιαφερομένων.

Τα χρέη της εταιρεία, αθροιστικά, ανέρχονται σε 153,054 εκατ. ευρώ, ο κύριος όγκος των οποίων αφορά σε δάνεια προς τις πιστώτριες τράπεζες, οι οποίες ωστόσο συναίνεσαν (ποσοστό 54,9%) στο αίτημα προσωρινής προστασίας και υπαγωγής στο 106 α.

Αναλυτικά τα χρέη της εταιρείας έχουν ως εξής:

Έως τις 31 Αυγούστου 2019 η Creta Farms όφειλε προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων 15 εκατ. ευρώ, ποσό 47,55 εκατ. ευρώ αφορούσε κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την Pireaus snf designated activity company, CAIRO Νο3 finance designated activity company.

Ταυτόχρονα εμφάνισε υποχρεώσεις ύψους 12,623 εκατ. ευρώ προς την  Pireaus snf designated activity company, 9,564 εκατ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα, 8,028 εκατ. ευρώ προς την Eurobank, 6,352 εκατ. ευρώ προς την Αlpha Βank κ.ά.

Οι οφειλές της προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ξεπερνούν τα 12,456 εκατ. ευρώ, ενώ οι εμπορικές υποχρεώσεις έως το συγκεκριμένο διάστημα ανέρχονταν στο ποσό των 26,187 εκατ. ευρώ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ