Ξεθώριασε η τραπεζική άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κλείνοντας με +0,14% στις 603 μονάδες

Ανοδικά ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά, ειδικότερα ο Τραπεζικός Δείκτης ενόψει του deal Eurobank και Grivalia με αξιόλογα κέρδη που έφτασαν το +11,57%, παρασύροντας και τον Γενικό Δείκτη με κέρδη +2,72%.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,14% στις 603,43 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 600,35 μονάδων (-0,37%) και 618,97 μον. (+2,72%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 66,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 64,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 9,2 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,25%, στις 1.580,31 μονάδες, ενώ στο -0,72% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 958,79 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,08% στις 430,67 μονάδες, από το +11,57% το πρωί.

Προφανώς σε μια αγορά τόσο ρηχή, τελικά αποδείχθηκε ότι τα σχέδια των short όχι μόνο παραμένουν σε ισχύ, αλλά και ενεργοποιούνται κάθε φορά που η αγορά προσπαθεί να κάνει την τεχνική υπέρβαση (πάνω από τις 610 μονάδες). Άλλωστε, το deal των Eurobank – Grivalia, ήρθε σε μια εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί το οριστικό rebalancing της Παρασκευής στους δείκτες του MSCI, με την αφαίρεση των Eurobank, Εθνικής και Πειραιώς. Οι περισσότεροι ξένοι αναλυτές έχουν προβλέψει εκροές από 70 εκατ. δολάρια έως και 211 εκατ. δολάρια, με τις μεγαλύτερες να προβλέπονται στην Eurobank και την Εθνική.

Πάντως, η αγορά έλαβε κάποια στήριξη από το μέτωπο των ομολόγων, καθώς οι αποδόσεις στα ελληνικά 10ετή ομόλογα σημειώνουν πτώση στο 4,390% στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 8 Νοεμβρίου. Οι αποδόσεις στα ελληνικά 5ετή ομόλογα σημειώνουν πτώση στο 3,353% και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 10 Νοεμβρίου. Άλλωστε, ουσιαστικές στηρίξεις δεν υπάρχουν ενώ οι ταλαντωτές δεν έχουν εισέλθει σε υποτιμημένες ζώνες ώστε να υποδείξουν κάποιο τεχνικό σημείο πρόσκαιρης αντιστροφής.

Στο ταμπλό τώρα, από το +15,20% το πρωί η Grivalia έκλεισε στο +6,28%, ενώ η Eurobank, από το πρωινό +24,89% έκλεισε στο +4,31%. Κέρδη 2,38% κατέγραψε ο ΟΛΠ, ενώ πάνω από το +1% έκλεισαν οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Λάμδα. Ήπια ανοδικά έκλεισαν ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Μυτιληναίος, Coca Cola, Jumbo, Σαράντης και Motor Oil.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ έχασε 3,54%, ενώ από το πρωινό +7,62% η Εθνική έκλεισε στο -3,05%. Απώλειες 2,02% σημείωσε η Φουρλής, με τις Alpha Bank, Τιτάν και ΓΕΚ Τέρνα να κλείνουν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο και ΟΤΕ.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πάρτε θέση στις αγορές τώρα.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ: Οι απόψεις, τα σχόλια και οι ιδέες που εκφράζονται στο συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπούν να προτρέψουν τους επενδυτές σε αγοραπωλησίες μετοχικών τίτλων, παραγώγων προϊόντων, νομισμάτων, ομολόγων, εμπορευμάτων ή άλλων επενδυτικών εργαλείων. Τα σχόλια του συγκεκριμένου άρθρου είναι απόψεις πάνω στην τεχνική συμπεριφορά των αγορών και οι συγγραφείς δεν φέρνουν καμία ευθύνη για όποιες ζημιές θα μπορούσαν να προκληθούν σε χαρτοφυλάκια επενδυτών από συναλλαγές σε κάθε είδους επένδυση. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παρέχονται για ενημερωτικό σκοπό μόνο. Ο ιστότοπος δεν παρέχει συμβουλές χρηματοοικονομικού ενδιαφέροντος, αλλά εκφράζει απόψεις και μόνον. Ο ιστότοπος ΔΕΝ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο παραλήπτης της τρέχουσας πληροφόρησης θα πρέπει να συμβουλευτεί και να συζητήσει με την χρηματιστηριακή του εταιρία , την τράπεζα του, ή οποιονδήποτε άλλο φορέα της αρεσκείας του προκειμένου να διαμορφώσει μία ανεξάρτητη κρίση προτού προβεί σε οποιαδήποτε επενδυτική κίνηση.