ΥΠΟΙΚ και Εταιρείες Διαχείρισης Δανείων αναζητούν λύσεις για τους δανειολήπτες

Στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, με την Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις κυριάρχησε η καλύτερη επικοινωνία και εξεύρεση των βέλτιστων πρακτικών ώστε να βρεθούν βιώσιμες λύσεις για τους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια .

Όπως αναφέρουν στελέχη της Ένωσης, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η εξεύρεση τρόπων για την εφαρμογή βιώσιμων λύσεων στους δανειολήπτες. Όπως υποστηρίζουν, βασικός σκοπός είναι τα δάνεια να καταστούν ενήμερα κι όχι να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του ή να κλείσουν επιχειρήσεις. Τονίζουν δε πως ο πλειστηριασμός είναι η έσχατη λύση.

Τα ίδια στελέχη διευκρίνιζαν μάλιστα ότι οι εταιρίες διαχείρισης δεν είναι ιδιοκτήτες των δανείων όπως τα Fund. Σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει δικαστική προστασία στο νέο πτωχευτικό παρέπεμψαν στην πάγια άποψή τους ότι δεν πρέπει να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ζήτησε από την Ένωση να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός ο οποίος θα βοηθήσει τους πολίτες να καταλάβουν ότι οι διαχειριστές είναι κοντά του, να ξέρει ποιος είναι αυτό με τον οποίο συνομιλεί και να μην περιορίζεται μόνο σε μια επιστολή την οποία θα λάβει.

«Να έχουν ανοικτές τις πόρτες και τα παράθυρα για να ξέρει ο κόσμος πού μιλάει» δήλωνε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, ζητήθηκαν αναλυτικά στοιχεία, ώστε το υπουργείο Οικονομικών να γνωρίζει συγκεκριμένες περιπτώσεις προκειμένου να υπάρχει πλήρης καταγραφή.

Από τους περίπου 23 διαχειριστές δανείων, ενεργοί είναι περίπου 6 με 7 εταιρίες.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή