Υποχρεωτική γίνεται η φοίτηση των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά σχολεία

Σύμφωνα με νέα ρύθμιση και περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποχρεωτική γίνεται η φοίτηση παιδιών προσφύγων στα σχολεία της χώρας.

Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση στο άρθρο 51 του νομοσχεδίου περιγράφονται οι νέες διατάξεις για την εκπαίδευση των ανηλίκων: «Οι ανήλικοι αιτούντες και τα ανήλικα τέκνα των αιτούντων κατά την παραμονή τους στη χώρα υποχρεούνται να εντάσσονται σε μονάδες παροχής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος».

Ο νόμος για την υποχρεωτική φοίτηση των προσφυγόπουλων ορίζει ότι η ένταξη πρέπει να ολοκληρώνεται το αργότερο εντός τριών μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της ταυτοποίησης του ανηλίκου.

Μάλιστα επισημαίνεται πως όταν ο αιτών δεν συμμορφώνεται προς την υποχρέωση εγγραφής και παρακολούθησης των σχολικών μαθημάτων «επιβάλλονται σε βάρος των ενηλίκων μελών της οικογένειας του ανηλίκου οι προβλεπόμενες για τους Έλληνες πολίτες διοικητικές κυρώσεις». Παρά ταύτα, δεν υπάρχει σαφής αναφορά για το τι γίνεται στις περιπτώσεις των ασυνόδευτων παιδιών.

Σημειώνεται δε ότι στο σχέδιο νόμου γίνεται μνεία και στην εκπαίδευση των ενήλικων προσφύγων: «Η πρόσβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν περιορίζεται στους ανήλικους αιτούντες αλλά μπορεί να αφορά και ενήλικες αιτούντες και για όσο χρονικό διάστημα δεν εκτελείται μέτρο απομάκρυνσης που εκκρεμεί κατά των ιδίων» όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή