Υποτιμημένες οι Ελληνικές τράπεζες λέει η Goldman Sachs και διατηρεί τη σύσταση αγοράς με υψηλούς στόχους

Η Goldman Sachs διατηρεί τη σύσταση αγοράς για την Alpha Bank και τις ουδέτερες συστάσεις για την Τράπεζα Πειραιώς, για την Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, στην εβδομαδιαία της ανάλυση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής τράπεζας, οι εγχώριες τράπεζες σημειώνουν αποτιμήσεις που είναι αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο των τραπεζών της Νότιοανατολικής Ευρώπης.

  • Οι τιμές-στόχοι είναι για την Τράπεζα Πειραιώς €1,7 ή 74% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή, για την Εθνική Τράπεζα €2,5 ή 196% υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή, χαμηλότερη, Eurobank €0,8 ή 154% υψηλότερα από την τιμή στο Χ.Α. και τέλος για την Αlpha Βank €2,1 ή 291% υψηλότερα.

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για την πορεία των τραπεζικών μετοχών το 2020 είναι:

• Για την Τράπεζα Πειραιώς, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 2,4%, οι προμήθειες σε 0,6% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,2% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 3,2%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 1,1%. Η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,1%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων υπολογίζεται σε 7%.

• Για την Εθνική Τράπεζα, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 1,8%, οι προμήθειες σε 0,4% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,1% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 2,3%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 0,5% και η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,4%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων υπολογίζεται σε 12,7%.

• Για την Alpha Bank, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 2,3%, οι προμήθειες σε 0,6% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,4% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 3,3%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 1,1%. Η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,3%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Goldman Sachs, ο δείκτης βασικών εποπτικών κεφαλαίων υπολογίζεται σε 12,6%.

• Για τη Eurobank, τα καθαρά έσοδα από τόκους θα διαμορφωθούν σε 1,9%, οι προμήθειες σε 0,6% και τα υπόλοιπα έσοδα σε 0,2% με τα συνολικά έσοδα να είναι ως ποσοστό της τάξεως του 2,7%. Σε προβλέψεις το κόστος θα είναι 0,6% και η τελική αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων εκτιμάται σε 0,5%, η υψηλότερη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή