Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ προωθούσαν λίστες ονομάτων προς πρόσληψη στη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη ότι η σημερινή διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε απόφαση για να πληρώσει ο οργανισμός τα δικαστικά έξοδα του Παύλου Πολάκη, νέο έγγραφο ντροπή έρχεται στη δημοσιότητα.

Το σάιτ tomanifesto.gr αποκαλύπτει ότι το 2016 έγιναν πολυάριθμες προσλήψεις, στο πλαίσιο μάλιστα συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, με έτοιμο κατάλογο ονομάτων.

Όπως φαίνεται στο σχετικό έγγραφο, δίπλα στο όνομα του υποψήφιου για πρόσληψη, υπάρχει και το όνομα του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που το ζητούσε.

eggrafo-apokalipsi-pic
eggrafo-apokalipsi-dyo
Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκαλύπτει η ιστοσελίδα, στις 12 Δεκεμβρίου 2016 το μέλος ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Αθηνά Φαραζή, ζητά εξηγήσεις γιατί δεν προσλήφθηκε η κόρη της στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΜIF του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Την απάντηση σπεύδει να δώσει εγγράφως, με e-mail, η κυρία Έλενα Θεμελή. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο που εστάλη από άγνωστο αποστολέα στο tomanifesto.gr, η κυρία Θεμελή φαίνεται ότι έστειλε από τον προσωπικό της λογαριασμό στον προσωπικό λογαριασμό που τηρούσε ο τότε πρόεδρος ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλος Ρόζενμπεγκ Πανεπιστήμιο ηλεκτρονική αλληλογραφία– email – με την οποία του εξηγούσε απολογητικά ότι η κόρη της κυρίας Φαραζή, η οποία έχει το όνομα του πατέρα της και λέγεται Τσαπούτσογλου, δεν προσλήφθηκε στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. απλά γιατί το όνομά της δεν ήταν στους έτοιμους καταλόγους που τους δόθηκαν.

Στον κατάλογο αυτό των ρουσφετιών υπάρχουν μεταξύ άλλων τα ονόματα πέντε κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ:

(1) Παναγιώτη Κουρουμπλή Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υπουργού 3 Υπουργείων- Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλά και Υγείας,
(2) Θεοδώρας Τζάκρη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υφυπουργού Βιομηχανίας Ελλάδας,
(3) Ιωάννη Μπαλάφα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Υφυπουργού 2 Υπουργείων – Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης,
(4) Μάρκου Μπόλαρη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τ. Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,
(5) Ιωάννη Μπασκόζου – τ. Γραμματέα Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας κα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης: «Ο κύριος Τσίπρας και όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, θα ζητήσουν τώρα μια εξεταστική για τα ρουσφέτια; Την ώρα που εμένα με πηγαίναν στην εξεταστική με ένα ανώνυμο χαρτί και με είχαν να απαντάω, τώρα θα ζητήσουν εξεταστική για τα ρουσφέτια των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ;».

Πηγή: tomanifesto.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή