Συμβιβάστηκε “με πόνο καρδιάς” ο Ζάεφ επειδή… ήταν ο μόνος τρόπος να πάνε μπροστά τα Σκόπια

Στο πλαίσιο της εκστρατείας του για το ναι στη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ εκφώνησε ομιλία στην πόλη Βαλεσά το πρωί της Δευτέρας.

Χαρακτηριστικά προέβη στις εξής δηλώσεις: «Εικοσιεφτά χρόνια που σέρναμε τα πόδια μας, κολλημένοι στη λάσπη, είναι αρκετά. Έφτασε πλέον η στιγμή να γίνουμε μέλη της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Έφτασε πλέον η στιγμή για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες της “Μακεδονίας”. Η απόφαση που θα ληφθεί με το επερχόμενο δημοψήφισμα πρέπει να είναι πάνω από κάθε κομματισμό, αφού αφορά στην είσοδο της «Μακεδονίας» στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

Επίσης υπογράμμισε, ότι προέβη «με πόνο καρδιάς» στον συμβιβασμό με την Ελλάδα γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος προς ένα καλύτερο μέλλον.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο δήμαρχος της Βελεσά, ο οποίος με την σειρά του εξήγησε και αυτός γιατί το δημοψήφισμα δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως πολιτικό ζήτημα. Ολοκληρώνοντας τόνισε, ότι η συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπει στα Σκόπια να κρατήσουν τη λέξη «Μακεδονία» στο όνομά τους, προστατεύοντας παράλληλα την ταυτότητα και τη γλώσσα των πολιτών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή