Ζητάει και τα ρέστα ο Ερντογάν: Η Άγκυρα καλεί την Αθήνα να … μην παραβιάζει τα σύνορα στον Έβρο με τον φράχτη που χτίζει

Σε μία άνευ προηγουμένου προκλητική ανακοίνωση προχώρησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών

Σε αυτή ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά από την Ελλάδα να μην παραβιάσει τα «σύνορα» της Τουρκίας, αναφερόμενη στην πρόθεση της Αθήνας για εργασίες επέκτασης του φράχτη του Εβρου.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Ύστερα από τον απαραίτητο συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας το Υπουργείο μας ζήτησε από την Ελλάδα στις 11 Μαίου  να μην παραβιάσει τα σύνορά μας (…) Η κοίτη του ποταμού Εβρου που αποτελεί τα φυσικά σύνορά μας προς την Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά από φυσικούς και τεχνητούς λόγους από το 1926 οπότε και καθορίστηκαν τα σύνορα, ώστε  δεν υπάρχουν ακριβείς συντεταγμένες, συμφωνημένες μεταξύ των δύο χωρών σε αυτή την συνοριακή περιοχή.

Και επομένως  κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες προτού ολοκληρωθούν οι τεχνικές μελέτες .

Παρά τις προειδοποήσεις μας και τις προτάσεις μας η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες στις 13 Μαίου και παραβίασε τα εδαφικά μας σύνορα.

Η παραβίαση αυτή απαντήθηκε κατευθείαν με τα αναγκαία μέτρα από τις αρμόδιες αρχές.

Το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εάν υπάρξουν τεχνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε ό,τι συμβεί στα σύνορά μας.

Διαβάστε επίσης:”Πόλεμος” για τον Έβρο: Στα χαρακώματα για τα fake news. Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την “κατάληψη” ελληνικού εδάφους από τούρκους και ο Δένδιας ξεσπαθώνει