Δίκη Χρυσής Αυγής: Την Τρίτη το πρωί η πρόταση για τις ποινές – Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού για εξαίρεση του δικαστηρίου

Χρυσή Αυγή

Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα του Γιάννη Λαγού, που ζητούσε την εξαίρεση του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής, κρίνοντας ότι δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά γεγονότα .

Σχετικά με το αίτημα του Ιωάννη Λαγού ότι δηλώσεις πολιτικών (Προέδρου Δημοκρατίας και λοιπών) μπορεί να επηρέασαν το δικαστήριο, κρίθηκε ότι οι όποιες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν εκτός δικαστηρίου, δεν άσκησαν επιρροή και δεν προέκυψε από καμία δικαστική ενέργεια ή παράλειψη του Δικαστηρίου κάποιο στοιχείο που να θεμελιώνει δυσπιστία κατά των κατηγορουμένων.

Η κατάθεση του αιτήματος Λαγού καθυστέρησε την διαδικασία, καθώς χρειάστηκε να κριθεί από διαφορετική σύνθεση.

Ο ίδιος ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησε την διακοπή της διαδικασίας για να κάνει ένα ακόμη σόου στην αίθουσα λέγοντας προκλητικά: «Ετσι μπράβο …Εναν έναν τους στέλνουμε σπίτια τους»…. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής φώναζε ακόμη πως “έπαιξαν με τις αθώες ζωές 67 ατόμων”.

Η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί να απορριφθεί το αίτημα του καταδικασθέντα ευρωβουλευτή. «Δεν προβλήθηκαν πραγματικά περιστατικά, αλλά στηρίζεται σε υπόνοιες», ανέφερε και ζήτησε απόρριψη της αίτησης «ως αόριστης και απαράδεκτης γιατί ασκείται καταχρηστικά».

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει ξανά αύριο, Τρίτη, το πρωί στις 11 με την πρόταση πλέον της εισαγγελέως για τις ποινές.

Καμία δημοσίευση για προβολή