Μελέτη: Νέο test προβλέπει με ακρίβεια την κατάθλιψη

Ένα νέο test ικανό να προβλέπει με ακρίβεια την κατάθλιψη σύμφωνα με πρωτεϊνες στον εγκέφαλο, φαίνεται πως είναι στη διάθεση της επιστήμης. Πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη αφού είναι το πρώτο test ακριβείας βασισμένο σε πρωτεϊνες, μολονότι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν είναι ένα test που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους ασθενείς.

Ο μηχανισμός πίσω από την κατάθλιψη απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους επιστήμονες. Παρά το γεγονός ότι τα συμπτώματά της είναι πολύ συγκεκριμένα, από την άλλη πλευρά γνωρίζουμε ελάχιστα για το τι μπορεί να την πυροδοτεί. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα εδώ και χρόνια ξέρει ότι η έλλειψη μιας πρωτεϊνης με την ονομασία “νευροτροφικός παράγοντας που προέρχεται από τον εγκέφαλο” είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα ασθενών που νοσούν από κατάθλιψη με πολύ πιο δύσκολα συμπτώματα από άλλους. Σήμερα, οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους το πρώτο test που μπορεί να διαγνώσει με ακρίβεια, την έλλειψη αυτής της πρωτεϊνης σε ασθενείς με κατάθλιψη.

Το test δημιούργησαν επιστήμονες από την Αυστραλία και την Κίνα και στην πραγματικότητα μπορεί να απομονώσει την εν λόγω πρωτεϊνη από δύο άλλες μορφές της. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί αναφέρουν με ποιον τρόπο μπορεί να αυξηθεί αυτή η πρωτεϊνη, αναφέροντας με σαφήνεια ότι η άσκηση αποτελεί την πιο σωστή απάντηση στην εν λόγω έλλειψη. Σύμφωνα, άλλωστε με παλιότερες έρευνες, ειδικοί της ψυχικής υγείας κατάφεραν να θεραπεύσουν ως έναν βαθμό ασθενείς με κατάθλιψη μέσω της σωματικής άσκησης…

 

Από το healthmag.gr

 

Καμία δημοσίευση για προβολή