Θα μπορείτε να κρατάτε ανοικτη την επιχείρησή σας και μετά τη συνταξιοδότηση

Αν είστε αυτοαπασχολούμενος θα μπορείτε να διατηρήσετε την επιχείρησή σας ανοικτή “και με το νόμο” και να εργάζεστε και μετά τη σύνταξη.

Αυτή τη δυνατότητα δίνει στους αυτοαπασχολουμένους, μη μισθωτούς, διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου-σκούπα του υπουργείου Εργασίας. Το ρεπορτάζ είναι της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και το υπογράφει η Ρούλα Σαλούρου.

Θα εργάζεστε με μειωμένη σύνταξη

Σύμφωνα με τα στοιχεία του, σύντομα, δεν θα απαιτείται το κλείσιμο των βιβλίων και η διακοπή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας των αυτοαπασχολούμενων,  καθώς θα διατηρούν το δικαίωμα να να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους ανοικτές και να εργάζονται και ως συνταξιούχοι, με αντίστοιχη μείωση της σύνταξης.

Πάρτε μια ανάσα και σηκώστε τα μανίκια

Αυτό αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες επαγγελματίες που επιθυμούν να εργάζονται και μετά τη συνταξιοδότησή τους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν στο εξής να καταθέτουν την αίτηση για σύνταξη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και να δηλώνουν στο Ταμείο ότι επιθυμούν να συνεχίσουν να εργάζονται. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα διακόπτουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, θα έχουν όμως μείωση της σύνταξής τους κατά 60%, όπως ισχύει για όλους τους συνταξιούχους.

Δεν χρειάζονται πια τα “κόλπα”

Να σημειωθεί ότι πολλοί ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαναγκάζονταν να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή να τα μεταβιβάσουν σε κάποιο μέλος της οικογένειάς τους, προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν, παρότι επιθυμούσαν τη συνέχιση της λειτουργίας τους.

Με δυό λόγια

Θα μπορείτε να εργάζεστε ως αυτοαπασχολούμενος και αφού βγείτε τη σύνταξη. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτό κάνει καλό στην ανεργία, αλλά σίγουρα ανακουφίζει πολλούς ηλικιωμένους επαγγελματίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Καμία δημοσίευση για προβολή