Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis : Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών ζητά ο Αρειος Πάγος

Τη σύγκληση της Ολομέλειας των Εφετών της Αθήνας, προκειμένου οι έρευνες για τη Novartis για την υπόθεση που έχει προκαλέσει πολιτικές αντιπαραθέσεις να ανατεθούν σε εφέτη ανακριτή και να διερευνηθεί, λόγω μείζονος σπουδαιότητας σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο, ζήτησε χθες ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Πλιώτας. Η κίνηση αυτή θεωρείται μείζονος  σημασίας και δρομολογεί εξελίξεις με συνολική διερεύνηση της υπόθεσης που απασχολεί την πολιτική ζωή του τόπου για τρία και πλέον χρόνια καθώς αναμένεται να οριστούν εφέτες ανακριτές για την υπόθεση, ώστε να επιταχυνθεί η εξέταση όλων των πτυχών της και επιπλέον να διευκρινιστούν άγνωστες προς το παρόν παραμέτρους της.

Παρόμοια πρακτική ανάθεσης των ανακρίσεων λόγω μείζονος σπουδαιότητας και για άλλες υποθέσεις σε εφέτες ανακριτές είχε γίνει στο παρελθόν και σε υποθέσεις τρομοκρατίας, τη υπόθεση της Siemens, Μονής Βατοπεδίου και άλλες.

Εν τω μεταξύ, να δηλώσουν «αν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν δυσπιστία για αμεροληψία» καλεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με γραπτή δήλωση του, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του στην υπόθεση της Novartis.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Παπαγγελόπουλος, αν οι βουλευτές δεν αυτοεξαιρεθούν εφόσον υφίστανται λόγοι, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης.

Καμία δημοσίευση για προβολή