Στο τέμπο των διεθνών αγορών κινείται και το ΧΑΑ. Πάνω από τις 560 μονάδες με άνοδο άνω του 4% από το ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης.

    Νέοι κανόνες για την κεφαλαιοποίηση και τη διασπορά των εισηγμένων εταιρειών

    Στο τέμπο των διεθνών αγορών κινείται και το ΧΑΑ. Πάνω από τις 560 μονάδες με άνοδο άνω του 4% από το ξεκίνημα ο Γενικός Δείκτης. Ισχυρά κέρδη για τράπεζες και blue chips, διψήφια άνοδος για Alpha Bank.

    Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 4,59% στις 565,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 4,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.375,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 9,42% στις 334,05 μονάδες.

    Στα 2,39 (7,69%) η μετοχή της ΔΕΗ, στα 0,672 (10,33%) η Alpha BankΑΛΦΑ 0,00%, στα 11,30 (2,45%) ο ΟΤΕ, στα 5,98 (5,65%) η Mytilineos κ.α

     

    Ισχυρά ανοδικά στη νέα εβδομάδα το Χρηματιστήριο

    Αν και το trading αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ρίξει ρυθμούς, καθώς έχουμε εισέλθει στη Μεγάλη Εβδομάδα του Καθολικού Πάσχα, η αγορά δεν μπορεί να μην παρακολουθεί τις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού. Και από την έναρξη του Απριλίου οι προσδοκίες ότι η πανδημία θα ξεπεράσει το σημείο αιχμής και τα νούμερα των κρουσμάτων θα αρχίσουν να παρουσιάζουν αισθητή κάμψη στην πορεία του μήνα, έχουν αυξηθεί.

    Σε αυτή την συγκυρία εμφανίζονται και επενδυτικοί οίκοι πιο αισιόδοξοι, με ενδεικτική την περίπτωση της Morgan Stanley. Η αγορά έπιασε πάτο, υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος, που μάλιστα “βλέπει” μεγάλες ευκαιρίες για μετοχές και εταιρικό χρέος. Θα φανεί εάν η Morgan Stanley θα επιβεβαιωθεί ή όχι, αλλά προσώρας με το επίκεντρο της έντασης να έχει μεταφερθεί στις ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη, ζητούμενη είναι η αποτίμηση της κατάστασης από την Wall Street.

    Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

    Καμία δημοσίευση για προβολή