Η Γερμανία ετοιμάζεται να ανοίξει τη αγορά στις 11 Μαΐου και να επιτρέψει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες

Περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων αποφασίζουν την Τετάρτη οι πρωθυπουργοί των γερμανικών κρατιδίων σε τηλεδιάσκεψη με την Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ, όπως

«Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των μεγάλων καταστημάτων από τις 11 Μαΐου ετοιμάζεται να δώσει η Γερμανία. Παράλληλα, τα γερμανικά κρατίδια αναμένεται να επιτρέψουν στην Bundesliga να ξαναρχίσει ποδοσφαιρικούς αγώνες, πιθανότατα από τις 15 Μαΐουωστόσο με αυστηρούς όρους και χωρίς οπαδούς στα γήπεδα.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, θα συμφωνηθεί το άνοιγμα για όλες τις βαθμίδες, σταδιακά, αν και τα παιδιά θα μπορούν να πηγαίνουν στις τάξεις εκ περιτροπής και όχι σε καθημερινή βάση.

Τις πληροφορίες μεταδίδει το Πρακτορείο Reuters επικαλούμενο πηγές με γνώση των προετοιμασιών που γίνονται για την επιστροφή στην κανονικότητα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Τα μικρότερα μαγαζιά λειτουργούν ήδη στη Γερμανία, εφαρμόζοντας τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του εξαιρετικά μεταδοτικού κοροναϊού.

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Καμία δημοσίευση για προβολή