Με πτωτικά πρόσημα κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες Ασίας – Ειρηνικού την Τρίτη

Bloomberg: Οι γεωπολιτικές ανησυχίες αναμένεται να κλονίσουν αυτή την εβδομάδα τα χρηματιστήρια

Με πτωτικά πρόσημα κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού την Τρίτη, καθώς η ανησυχία για την νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού επικρατεί επί της αισιοδοξίας για την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,12%, στις 20.366,48 μονάδες, με τον νοτιοκορεατικό KOSPI να “χάνει” 0,48%, ενώ στον Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,89%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shangai καταγράφει πτώση 0,29%, με τον Shenzen να καταγράφει μικρά κέρδη της τάξης του 0,20%. Στην Ταϊβάν, ο Taiwan Weighted “έχασε” 1,21% , ενώ στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 1,07%.

Το βασικό πλήγμα στην ευφορία για την επανεκκίνηση της οικονομίας ήρθε από τα νέα για αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές τόσο της Νότιας Κορέας, όσο και της Κίνας, αλλά και σε άλλα σημεία της ηπείρου.

Στις ΗΠΑ, εξάλλου, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του έδρασε στον κατάλληλο χρόνο και είχε σημαντικότατες επιτυχίες στο πεδίο των τεστ για τον κοροναϊό, την ίδια ώρα που ο Λευκός Οίκος απαιτεί πλέον χρήση μάσκας από όποιον εισέρχεται στη Δυτική Πτέρυγά του, πλην του ίδιου του αρχηγού του κράτους, μετά τη διαπίστωση ότι δύο συνεργάτες του τελευταίου ήταν θετικοί στον κορονοϊό την τελευταία εβδομάδα.

 

Καμία δημοσίευση για προβολή