Μπείτε στην πρίζα της καθαρής κίνησης – Μπορούμε να αλλάξουμε το Ι.Χ μας με ηλεκτροκίνητο κερδίζοντας 10.000 ευρώ

«Σημαντικό βήμα για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, το οποίο ανακοίνωσε σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος που εορτάζεται στη σκιά της παγκόσμιας πανδημίας του κοροναϊού.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση του σχεδίου σε εκδήλωση στο Γκάζι, «πρόκειται για μια «εμβληματική πρωτοβουλία, που απαντά στη μιζέρια του χθες και στην ανησυχία του σήμερα».

«Το εθνικο σχέδιο μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση είναι ένα σχέδιο ολιστικό που αφορα το κράτος και όλους τους πολίτες και γι’ αυτό συνοδεύεται από αυτή την καινοτόμο και Πράσινη Συμφωνία που θα υπογραψουν 19 φορείς και 2 υπουργεία».

«Η Ελλάδα επιτέλους ετοιμάζεται να μπει στην πρίζα της καθαρής κίνησης» υπογράμμισε και ανέφερε πως «τις προτάσεις αυτές τις έχουμε επεξεργαστεί από τον καιρό που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «σήμερα παρουσιάζουμε τα μέτρα για τη διάδοση των οχημάτων χαμηλών και μηδενικών ρύπων, τα μέτρα για τη ρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τα μέτρα για τη χωροθέτηση των αναγκαίων κανόνων σημείων φόρτισης».

«Στην Ελλάδα το ποσοστό ηλεκτροκίνητων οχημάτων δεν ξεπερνάει το 3%. Ο εθνικός μας στόχος παραμένει ο εξής: 1 στα 3 οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτροκίνητα», πρόσθεσε, ανακοινώνοντας οικονομικά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως η αγορά νέου τύπου οχημάτων θα επιδοτηθεί με 100 εκατομμύρια ευρώ για διάστημα 18 μηνών. Το συνολικό όφελος για τον πολίτη θα είναι 10.000 ευρώ μαζί με την επιδότηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός

Παράλληλα, είπε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα εξαιρούνται για δύο χρόνια από τα τέλη στάθμευσης και συμπλήρωσε ότι θα εξαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα οι δαπάνες για τη φόρτισή τους.

Σε άλλο σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «η πράσινη στροφή είναι πρώτα μια πολιτική επιλογή», ενώ είπε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί ένα νησί της Ελλάδας, όπου οι μετακινήσεις θα γίνονται μόνο με ηλεκτρισμό, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει ποιο είναι αυτό το νησί.

Καμία δημοσίευση για προβολή