Αλμα στο Χρηματιστήριο, μια ανάσα από τις 840 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Χρηματιστήριο κλείσιμο

Αλμα πάνω από 1% έκανε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, παίρνοντας ισχυρή ώθηση από τον ενεργειακό και κατασκευαστικό κλάδο – ώθηση, που αντιστάθμισε την σχετική πίεση στον τραπεζικό τομέα. Το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον για τους περισσότερους τίτλους του ταμπλό ώθησε τον Γενικό Δείκτη πάνω από κρίσιμα όρια αντίστασης και μια ανάσα πια από τις 840 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,28% στις 837,61 μονάδες, ενώ κινήθηκε μεταξύ 828,73 μονάδων (+0,20%) και 840,74 μονάδων (+1,65%). Ο τζίρος ανήλθε στα 76,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 29,5 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,33% στις 527,98 μονάδες.

Στο ταμπλό , η Jumbo ξεχώρισε όχι μόνο με το +5,12% που κατέγραψε, αλλά και με τα πακέτα που διακινήθηκαν και ανέβασαν τον τζίρο της κατά 10 εκατ. ευρώ σχεδόν. Σημαντική ήταν και η συμβολή των Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, Φουρλής και Ελλάκτωρ, που σημείωσαν κέρδη άνω του 3%, με τον ΟΤΕ να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με +2,06%.

Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίο, Coca Cola, Eurobank, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Σαράντη, ΟΛΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Titan και ΕΧΑΕ. Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ, Aegean, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ έκλεισαν με ήπιες απώλειες, με την Alpha Bank να υποκύπτει στο τέλος με -1,35% και την Πειραιώς να χάνει 3,80%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή