Ανοίγει το πρόγραμμα για τον εσωτερικό τουρισμό, με 250.000 δικαιούχους και 1.000.000 διανυκτερεύσεις

Ψηφίστηκε  το νομοσχέδιο που αφορά τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, που θα αφορούν 250.000 δικαιούχους, πολύ περισσότερους από παλαιότερα και 1.000.000 διανυκτερεύσεις, σε μία προσπάθεια να στηριχθεί ο τουρισμός, ο οποίος έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κοροναϊού.

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εξειδικευτούν τα κριτήρια για τους συμμετέχοντας στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, ενώ αναμένονται διευκρινίσεις και σε σχέση με τα  voucher που θα δίνουν στους εργαζομένους τους ιδωτικές επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να δώσει φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα προκειμένου να προχωρήσουν στη χορήγηση εταιρικών κουπονιών που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν οι εργαζόμενοί τους για να πάνε διακοπές.

Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό που θα διαθέσει η επιχείρηση για τη χορήγηση των holiday vouchers θα λογίζεται ως δαπάνες και θα εκπίπτει φορολογικά από τα έξοδα της εταιρείας.

Αντίστοιχα, το ποσό με το οποίο θα ωφεληθεί ο εργαζόμενος για να κλείσει τις διακοπές του θα είναι αφορολόγητο. Οι πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι τα συγκεκριμένα vouchers θα είναι στη λογική των δωροεπιταγών για αγορά προϊόντων από σούπερ μάρκετ που προσφέρουν αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους.

Για την ώρα πάντως δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξει κάποιο ανώτατο πλαφόν για τα εταιρικά κουπόνια, ούτε εάν οι επιχειρήσεις θα συνάπτουν συμφωνίες με συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες στις οποίες θα μπορούν να περάσουν τις διακοπές τους οι εργαζόμενοί τους, καθώς μένει να αποσαφηνιστούν κάποια νομικής φύσεως ζητήματα.

Καμία δημοσίευση για προβολή