Από τις Βρυξέλλες η Γεννηματά θύμισε στον Τσίπρα "ότι ο λύκος δεν μπορεί να γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς"...

Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Φώφης Γεννηματά στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πως θα πρέπει οι προοδευτικές ομάδες να αποτρέψουν την εκλογή Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν καθώς υπάρχει κίνδυνος για συνεργασία της δεξιάς και της ακροδεξιάς, με ένα τέτοιο ενδεχόμενο να είναι καταστροφικό για το μέλλον της Ευρώπης, δεν έμειναν αναπάντητες από τη Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά στη δική της παρέμβαση τόνισε πως αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνο καθώς όπως ανέφερεένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην Κυβέρνηση”.

Το κλίμα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά φάνηκε πως ήταν ψυχρό από την οικογενειακή φωτογραφία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, όπου ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ έπιασαν τις δύο άκρες στην φωτογραφία, κρατώντας έτσι απόσταση ασφαλείας.

Κατά την παρέμβασή του ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις να αποτρέψουν την εκλογή του Μάνφρεντ Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε και επισήμως τη συνεργασία της δεξιάς με την ακροδεξιά και θα ήταν καταστροφικό για το μέλλον της Ευρώπης.

«Στην πιθανότητα μετεκλογικής συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με την ακροδεξιά θα πρέπει να απαντήσουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, με τη δική μας στρατηγική σύγκλισης ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον εθνικισμό που τροφοδοτούν την ακροδεξιά», είπε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας.

Περισσότερα σε λέξεις

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Βέμπερ για τη θέση του προέδρου της Επιτροπή ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Την επομένη μέρα, μετά τις ευρωεκλογές, θα πρέπει, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, να συμφωνήσουμε ότι έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να αποτρέψουμε την εκλογή του ακραία νεοφιλελεύθερου και ακραία δεξιού, Βαυαρού πολιτικού Βέμπερ στην προεδρία της Κομισιόν. Μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε και επισήμως τη συνεργασία της δεξιάς με την ακροδεξιά και αυτό θα ήταν καταστροφικό για το μέλλον της Ευρώπης».

Η Φώφη Γεννηματά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και απάντησε λέγοντας πως “περιέγραψε ο κ. Τσίπρας τους κινδύνους από μια πιθανή συνεργασία της ακροδεξιάς με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επομένη των Ευρωεκλογών. Είναι όμως πολύ πιο επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά κυβέρνησε επί 3,5 χρόνια με την ακροδεξιά και σήμερα στηρίζεται σε ψήφους ακροδεξιών βουλευτών για να παραμείνει στην Κυβέρνηση.

Δημιουργείται σύγχυση στους πολίτες και δίνει στην ακροδεξιά τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που πραγματικά έχει. Μην ξεχνάμε ο λύκος δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς. Γι’ αυτό όσα λέμε στο εξωτερικό είναι καλό να τα τηρούμε και στο εσωτερικό των χωρών μας.

Σε κάθε περίπτωση θα είναι σημαντικό το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Ενωμένης Αριστεράς μετά τις ευρωεκλογές να συνεργαστεί με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για τη στήριξη του Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ