“Αυτόνομο Ποτάμι και ξερό ψωμί” αλλά και …συνεργάσιμος δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης

“Αυτόνομο Ποτάμι και ξερό ψωμί” απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “Βήμα της Κυριακής” εκτιμά ότι, παρά το εκλογικό κλίμα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα στήσει πρόωρες κάλπες, εκτός αν θελήσει να δώσει την καυτή πατάτα της επικύρωσης μφωνίας με τα Σκόπια στη Νέα Δημοκρατία.

Επισημαίνει ότι “η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι αυτή που θέλαμε”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα την ψηφίσει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αναφερόμενος στις αντιρρήσεις Καμμένου στη συμφωνία δηλώνει ότι “χωρίς ΑΝΕΛ δεν υπάρχει κυβέρνηση”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δηλώνει ότι “μετά τις εκλογές η χώρα θα πρέπει να κυβερνηθεί, θεωρώντας παράλληλα, πως χωρίς το “Ποτάμι” στην επόμενη Βουλή “οι λύσεις (για τον σχηματισμό κυβέρνησης) θα είναι συντηρητικές”.

Δικαιολογώντας τη θετική στάση του σε μετεκλογικές συνεργασίες, τονίζει πως όσοι σκέφτονταιεκλογές και πάλι εκλογές με απλή αναλογική, σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους.

Καμία δημοσίευση για προβολή