Bloomberg: Τρεις τράπεζες του Σίτι συζητούν την μεταφορά της υπηρεσιών τους στην Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει ο Αλέξης Πατέλης

Τους λόγους γιατί πρέπει τώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών να εισαχθεί στις ανεπτυγμένες αγορές, ανέλυσε ο Αλέξης Πατέλης

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τρεις τράπεζες στο Σίτι του Λονδίνου, οι οποίες εξετάζουν τη μεταφορά υπηρεσιών τους στην Ελλάδα εν όψει του Brexit, όπως λέει σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Πατέλης μιλώντας στο Bloomberg με αφορμή την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Moody’s, αναφέρθηκε στην επένδυση της Microsoft και επισήμανε ότι η προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στη χώρα ήταν το προεκλογικό πρόγραμμα βάσει του οποίου εκλέχθηκε η κυβέρνηση.

Υπογράμμισε τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Brexit και το γεγονός ότι θα υπάρξει μεταφορά υπηρεσιών πολλών επιχειρήσεων.

Όπως είπε , προς το παρόν δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες, αποκάλυψε ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρημένες συζητήσεις με τρία πιστωτικά ιδρύματα τα οποία «θέλουν να διαφοροποιηθούν έξω από το Λονδίνο» ενόψει της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε το σχέδιο που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την προσέλκυση στην Ελλάδα εργαζομένων και επαγγελματιών απ’ όλον τον κόσμο. Το κίνητρο θα είναι η μείωση της φορολόγησής τους στο μισό.

Καμία δημοσίευση για προβολή