Μπορεί η μάσκα εκτός από τον κοροναϊό να σας προστατεύει και από αλλεργίες;

    Πολλοί ασθενείς με ανοιξιάτικες αλλεργίες φέτος –παρά τα δεινά που έχει επιφέρει η πανδημία της Covid-19- αισθάνονται καλύτερα, επειδή περνούν περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και φορούν μάσκα όταν βγαίνουν έξω, δήλωσε ο Δρ Do-Yeon Cho, αναπληρωτής καθηγητής ωτορινολαρυγγολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ.

    «Μια μελέτη που κυκλοφόρησε το 2020 έδειξε ότι τα συμπτώματα αλλεργικής ρινίτιδας μεταξύ των νοσηλευτών μειώθηκαν σημαντικά με τη χρήση μάσκας προσώπου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19», δήλωσε ο Cho σε πανεπιστημιακό δελτίο τύπου.

    «Οποιοσδήποτε τύπος καλύμματος ή προστατευτικού προσώπου μπορεί να μειώσει σημαντικά την επαφή με τη γύρη και τα αλλεργιογόνα, τα οποία μπορεί να εισέλθουν στη μύτη και το στόμα σας», σημείωσε. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αγγίζετε την μπροστινή πλευρά της μάσκας σας κατά την αφαίρεσή της και να μην αναστρέφετε τη μάσκα κατά την επαναχρησιμοποίησή της.

    Μαζί με τη χρήση μάσκας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μειώσετε τα συμπτώματα αλλεργίας στην άνοιξη .

    • Προσπαθήστε να προσδιορίσετε τα αλλεργιογόνα που σας επηρεάζουν και εάν είστε αλλεργικοί στην γύρη την άνοιξη, περιορίστε τις υπαίθριες δραστηριότητες όταν η ποσότητα της γύρης είναι αυξημένη.
    • «Χρησιμοποιώντας μηχανισμούς απορρόφησης σωματιδίων υψηλής απόδοσης ή φίλτρα αέρα, κατά την περίοδο έξαρσης της αλλεργίας, μπορούν να μειώσουν την έκθεση σε αλλεργιογόνα».
    • Συζητείστε με τον ιατρό σας την πιθανότητα να λάβετε κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή πριν ξεκινήσει η εποχή της γύρης, για να αποτρέψετε το σώμα σας από την απελευθέρωση ισταμινών και άλλων χημικών που προκαλούν αλλεργικά συμπτώματα, συνέστησε.
    • Κάντε μπάνιο καθημερινά πριν πάτε για ύπνο, για να ξεπλύνετε τη γύρη.
    • «Αλλάξτε ρούχα και καθαρίστε τη μύτη σας με αλατούχο διάλυμα όταν έρχεστε μέσα στο σπίτι», πρότεινε ο Cho.  «Καθαρίστε τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα σας με ζεστό, σαπουνόνερο και στεγνώστε τα σε στεγνωτήριο ρούχων, αν είναι εφικτό, και όχι στο εξωτερικό περιβάλλον».

     

     

    ΠΗΓΗ: Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, Μπέρμιγχαμ, δελτίο ειδήσεων, 23 Μαρτίου 2021

     

    Καμία δημοσίευση για προβολή