Χ.Α.Α: Η πολυαναμενόμενη Αναβάθμιση έχει ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στη θεμελιώδη εικόνα του

Η πολυετής εσωστρέφεια που έπληττε το ΧΑ έχει αρχίσει να ανατρέπεται, γυρνώντας μας αρκετά χρόνια πίσω.
Οι τιμές-ρεκόρ Γενικού και κλαδικών δεικτών και επιμέρους τίτλων λαμβάνουν επιπλέον επιβεβαίωση από το ελληνικό δεκαετές Ομόλογο, το οποίο αρχίζει να σκιαγραφεί μια Εθνική Οικονομία υψηλής αξιοπιστίας και δυνατοτήτων.
Εκτιμούμε ότι η πολυαναμενόμενη Αναβάθμιση έχει ενσωματωθεί σε μεγάλο βαθμό στη θεμελιώδη εικόνα του ΧΑ.
  • Προσοχή όμως:
Η Αγορά καλείται να συνεχίσει να πείθεται για τις μέσο-μακροπρόθεσμες προοπτικές των εισηγμένων, καθώς καραδοκεί το σενάριο “buy the rumor, sell the fact” (αγόρασε τη φήμη, πούλησε στην επιβεβαίωση της).
Με άλλα λόγια, το ΧΑ θα χρειαστεί οποιαδήποτε στήριξη προκειμένου αφενός να διαφυλάξει τα πολυετή υψηλά του και αφετέρου να “χτίσει” σε αυτά.
Οι τελευταίοι μήνες χαρακτηρίζονται από μεθοδική αξιοποίηση-χτίσιμο θέσεων σε κάθε φυσιολογική μικροβύθιση του ΓΔ, στα πλαίσια “buy the dip”, συμπεριφορά σύμφωνη με ένα γνήσιο δομικό bull market.
Ιδανικά θα θέλαμε να δούμε διάχυση του Ράλι σε ακόμη μεγαλύτερα τμήματα του ταμπλό αλλά αναγνωρίζουμε τα σωστά βήματα της Λεωφόρου Αθηνών προς αυτή την κατεύθυνση.
Μάλιστα, χαιρετίζουμε τη “σχολή κριτικής σκέψης” και υπενθυμίζουμε ότι αν όλοι ήταν bullish, τότε δεν θα υπήρχε κανείς άλλος να αγοράσει.
Είναι τότε, αν δηλαδή διαπιστώναμε ακραία επίπεδα επενδυτικής και κερδοσκοπικής ευφορίας, που θα ανησυχούσαμε για την αντίστροφη της τάσης.
Διαγραμματικά, οι 1.200 του Γενικού Δείκτη αποτελούν το ενδεικτικό “κλειδί” που δεν πρέπει να χαθεί.
Κοιτώντας “εκτός των Τειχών”, οι επικείμενες συνεδριάσεις-αποφάσεις των ΕΚΤ και FED αποτελούν γνωστά ρίσκα στο ημερολόγιο των διεθνών Επενδυτών.
Σε αυτά τα πλαίσια, κοιτάζουμε μακρύτερα το μέλλον του Πληθωρισμού και εικάζουμε ότι αυτός “δεν θα πέσει αμαχητί”.
Σημασία θα έχει η αγοραία αποτίμηση του διεθνώς βαρυσήμαντου Τραπεζικού κλάδου, ο οποίος επηρεάζεται τόσο από την αρνητική σχέση Επιτοκίων-Ομολόγων όσο και από την πορεία του spread δανείων-καταθέσεων.
Τα αποτελέσματα της επιδείνωσης του επιτοκιακού περιθωρίου των Τραπεζών έγιναν εσχάτως αντιληπτά στα χρηματοπιστωτικά συστήματα ΗΠΑ και Ελβετίας, με τις αρμόδιες εποπτικές Αρχές να καταστέλλουν τη “φωτιά” εν τη γενέσει της.
Φοβούμεθα ότι “και άλλα παπούτσια θα πέσουν από το ράφι” και συστήνουμε τη συνετή χρήση μόχλευσης και τη διατήρηση επαρκούς ρευστότητας.
Με εκτίμηση,
Πέτρος Κ. Στεριώτης

Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και επικοινωνία είμαι στη διάθεση σας στο e-mail

[email protected]

 

 

Καμία δημοσίευση για προβολή