Χαρδαλιάς: Εκτός τάξης οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Ποιοι μαθητές εξαιρούνται από το μέτρο

Χαρδαλιάς μάσκες κοροναϊός

Διευκρίνίσεις για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, την ερχόμενη Δευτέρα, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Δίνοντας τέλος στη σεναριολογία, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι μαθητές που δεν φορούν μάσκα θα παραμένουν εκτός τάξης.

Όπως είπε, η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα προβλέπει τα μέτρα για τη λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, θα εκδοθεί άμεσα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η ΚΥΑ μεταξύ άλλων ρυθμίζει τη χρήση μάσκας και τη λειτουργία των κυλικείων και υπενθύμισε ότι δεν επιτρέπονται σχολικές εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις και σχολικά πρωταθλήματα. Επίσης επανέλαβε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Τί θα γίνει με τα κυλικεία των σχολείων 

Ο υφυπουργός ανέφερε πως “βασικό μας μέλημα είναι η πλήρης ενημέρωση των πολιτών» ενώ αναφερόμενος στα κυλικεία σημείωσε ότι τα τρόφιμα θα είναι συσκευασμένα και τα υγρά θα είναι σε ατομικές συσκευασίες.

Επίσης θα τηρούνται οι αποστάσεις 1,5 μέτρου κατά την αναμονή στο κυλικείο.

«Στόχος είναι η προάσπιση της δημόσιας υγείας, να προστατέψουμε τους μαθητές μας , τους εκπαιδευτικούς μας και τις οικογένειές τους», είπε ο κ. Χαρδαλιάς και τόνισε πως «χρειάζεται υπευθυνότητα, επιμονή και υπομονή για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού».

Τί θα γίνεται στην περίπτωση που ένας μαθητής δεν φοράει μάσκα

“Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, είναι υποχρεωτική σε όλες τις τάξεις. Ειδικά, σε μαθητές από νηπιαγωγείο έως Γ’ δημοτικού θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση χρήσης της μάσκας. Από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται οι μαθητές με σοβαρά νευρολογικά ή άλλα νοσήματα, οι οποίοι προσέρχονται κανονικά στο σχολείο με τα δικαιολογητικά”.

Οπως είπε, όποια παιδιά δεν φορούν μάσκα δεν θα μπαίνουν στην τάξη.

Σε ότι αφορά στις πύλες εισόδου της χώρας ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι από την 1η Ιουλίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου διενεργήθηκαν 451.908 έλεγχοι, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 972. Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 36 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 3 παραβάσεις.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε για άλλη μια φορά την ανάγκη τήρησης όλων των κανόνων και πρωτοκόλλων προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η κοινή προσπάθεια.

Καμία δημοσίευση για προβολή