Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων κυκλοφορούν εν αγνοία τους με πλαστά ασφαλιστήρια

Καθώς ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων αυξήθηκε με τρελούς ρυθμούς, επιτήδειοι βρήκαν την ευκαιρία και έριξαν στην αγορά χιλιάδες πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τις περισσότερες φορές οι δήθεν «ασφαλιστές» βάζουν διαφημίσεις στο διαδίκτυο με τις οποίες προβάλουν τα πακέτα τους σε ελκυστικές τιμές. Αφού το θύμα τους πέσει στην παγίδα της χαμηλής τιμής, δίνει τα στοιχεία του και ακολουθεί τηλεφωνική συνομιλία. Σε δεύτερο χρόνο καταθέτεις χρήματα ή δίνεις μετρητά και φτάνει στα χέρια σου ένα συμβόλαιο δίχως κανένα αντίκρισμα. Δηλαδή ένα πλαστογραφημένο χαρτί από «επώνυμη» συνήθως ασφαλιστική εταιρεία.

Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεσαι να κυκλοφορείς ανασφάλιστος και στην περίπτωση που εμπλακείς σε ατύχημα, όχι μόνο δεν έχεις καμία κάλυψη, αλλά ενδέχεται να αντιμετωπίσεις και ποινικές κυρώσεις.

Πολλές χιλιάδες τέτοιες απάτες αποκαλύφθηκαν το προηγούμενο διάστημα μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης στοιχείων, καθώς οι ιδιοκτήτες πλήρωσαν το πρόστιμο που προβλέπεται, ενώ σε κάποιες άλλες, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έμπλεξαν σε μεγάλες περιπέτειες καθώς βρέθηκαν να χρωστούν τεράστια ποσά.

Επίσης, παράγοντες της ασφαλιστικές αγοράς επισημαίνουν πως τα προηγούμενα χρόνια κυκλοφόρησαν εικονικά συμβόλαια και από μεγάλα πρακτορεία που χρεοκόπησαν και «εκμεταλλεύτηκαν» το πελατολόγιο τους με τον παραπάνω τρόπο.

Μπορεί, όμως, να προστατευτεί κάποιος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα; Ναι με το να εμπιστευτεί τις γνωστές εταιρείες του ασφαλιστικού κλάδου, μέσω του Κέντρου Πληροφοριών, μπορείτε να ελέγξετε αν το ασφαλιστήριό σας είναι γνήσιο καταχωρώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ σας.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή