Δεν υπάρχει ουσιαστική μείωση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια δηλώνει ο Σταϊκούρας

Στις προκλήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, με έμφαση στην εξαΰλωση των τραπεζικών μετοχών και τη βίαιη επιδείνωση των θεμελιωδών μεγεθών των πιστωτικών ιδρυμάτων αναφέρθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας, Τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο NPL SUMMIT 2018, «Κόκκινα Δάνεια – Ανοίγματα & Κοινωνία», που πραγματοποιείται σήμερα στο Divani Apollon Palace & Thalasso και διοργανώνεται από την Ethos Events, σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Τα στοιχεία της ΤτΕ δείχνουν ένα άλυτο και οξύ πρόβλημα λόγω των αναιμικών αριθμών της οικονομίας, τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος λόγω της υπερφολόγησης και αρνητικού ρυθμού επένδυσης, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

«Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων παραμένει σταθερός τα τελευταία τρίμηνα, ο δείκτης αθέτησης υποχρεώσεων παρουσιάζει αυξητική τάση. Το 68% των μη εξυπηρετούμενων βρίσκεται πάνω από 60 μέρες στο κόκκινο. Δεν υπάρχει ουσιαστική μείωση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στεγαστικά. Πληρώνουμε το κόστος της χαμένης τετραετίας. Το κόστος θα αυξηθεί τα επόμενα έτη», υπογράμμισε.

Δ. Λιάκος: Επεξεργαζόμαστε το σχέδιο της ΤτΕ για τη μείωση των επισφαλών δανείων

«Η χώρα βρίσκεται σε μεταβατική φάση αλλά η οικονομία αναπτύσσεται ξανά, η ανεργία μειώνεται, τα δημόσια οικονομικά εξυγιαίνονται. Είμαστε σε θέση να συγκρατήσουμε τις επιπτώσεις της ύφεσης», ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε τη προώθηση μεταρρυθμίσεων, έχοντας στόχο την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, ανέφερε ο κ. Λιάκος, ενώ επισήμανε επίσης τη διαμόρφωση του πλαισίου του εξωδικαστικού μηχανισμού, την προστασία της πρώτης κατοικίας και την επεξεργασία του πρόσφατου σχεδίου της ΤτΕ για τη μείωση των επισφαλών δανείων.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ