Διαγραφή Θεοχαρόπουλου για το «ναι» στις «Πρέσπες» και έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝ.ΑΛ. αποφάσισε η Φώφη

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.«Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.«Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα», καταλήγει.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εισηγήθηκε στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να αποφασίσει την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Με 29 ψήφους υπέρ, 22 κατά και 2 λευκά η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Η μειοψηφία πρότεινε, ο ίδιος να απέχει της ψηφοφορίας ή να δηλώσει «παρών», υπενθυμίζοντας και την τελευταία απόφαση του κόμματος να συνδεθεί η ψήφος με τον ορισμό της ημερομηνίας των εκλογών.

Ενιαίος φορέας – τέρμα τα μαγαζάκια

Η Φώφη Γεννηματά επί της ουσίας κάνει το βήμα που δεν έγινε μέχρι σήμερα. Μετατρέπει το Κίνημα Αλλαγής σε ένα νέο ενιαίο φορέα, με δικά του εκλεγμένα όργανα που θα προκύψουν μέσω ενός συνεδρίου με συνέδρους από τη βάση του κεντροαριστερού φορέα. Αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής παύει να είναι μια ομοσπονδία κομμάτων και θα αρχίσει να λειτουργεί αυτόνομα με τις αποφάσεις των οργάνων του να δεσμεύουν τους πάντες.

Με τον τρόπο αυτό που φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα τα κορυφαία στελέχη, η Φώφη Γεννηματά, θέλει να πιάσει το νήμα από την αρχή και να στείλει μήνυμα σταθερής πορείας στους 200 χιλιάδες συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής ότι η λειτουργία του κεντροαριστερού φορέα μπαίνει σε μια νέα βάση που θα αποτρέψει τα φαινόμενα, όχι πολυφωνίας, αλλά κακοφωνίας που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα.

ΚΙΝΑΛ: Η στάση Θεοχαρόπουλου εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς Τσίπρα

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Αλλαγής, αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ αναφέρονται τα εξής:

«Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο  Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα»

ΔΗΜΑΡ: Η στάση μας εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα

Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.

«Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα.», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αγ. Κωνσταντίνου.

Θεοχαρόπουλος: Μου προτάθηκε το Επικρατείας αν καταψήφιζα

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Θεοχαρόπουλου κατά τη δευτερολογία του, σύμφωνα με την οποία του προτάθηκε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας αλλά ο ίδιος την αρνήθηκε αφού όπως τόνισε τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη.

ΚΙΝΑΛ: Δεν ασχολούμαστε με αστειότητες και παζάρια

Αυτή η αναφορά του κ. Θεοχαρόπουλου προκάλεσε ενόχληση στην Χαριλάου Τρικούπη. Στελέχη του ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωναν ότι «δεν ασχολούμαστε με αστειότητες και παζάρια».

[/more]

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή