Διαρροή του 7,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει έρευνα της MRB

Με διαφορά 13 % (από 12,3% το Δεκέμβριο,αλλά από 14,5% τον περασμένο Σεπτέμβριο) προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων  του Star  με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Κατά την ανάλυση των στοιχείων της δημοσκόπησης αυτής ο επικεφαλής της MRB Δημήτρης Μαύρος αποκάλυψε ότι αποτυπώνεται σήμερα μια σοβαρή διαρροή του 7,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία, “ένα θέμα που πρέπει να το δούμε” όπως είπε.

Κατά τον κ. Μαύρο, η εμφανιζόμενη κάμψη της δύναμης όλων των κομμάτων και η άνοδος της αδιευκρίνιστης ψήφου οφείλεται στην επικρατούσα ανησυχία περί τα εθνικά θέματα.

Στην ίδια δημοσκόπηση στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης του Αλέξη Τσίπρα με διαφορά 19,7% (44,2% έναντι 24,5%). Με το ίδιο ακριβώς ποσοστό προηγείται ο κ. Μητσοτάκης του κ. Τσίπρα και στις ευνοϊκές γνώμες (44,2% για τον νυν πρωθυπουργού έναντι 30,5% του προκατόχου του).

  • Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο μόνος πολιτικός αρχηγός που οι θετικές ψήφοι για το πρόσωπό του είναι περισσότερες από τις αρνητικές.

Το 54,9% θεωρεί  πιθανό ένα θερμό  επεισόδιο με την Τουρκία

Στη δημοσκόπηση της MRB για το Star επίσης το 54,9% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό  επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42, 6% θεωρεί  πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω  λύσεις».

Δείτε αναλυτικά τα σημαντικότερα αποτελέσματα της δημοσκόπησης:

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ