Δημήτρης Τσιόδρας: Η τοξικότητα είναι συνυφασμένη με τον διχαστικό πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα”

Δημήτρης Τσιόδρας: Η τοξικότητα είναι συνυφασμένη από τον διχαστικό πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα

“Για το κλίμα πολιτικής τοξικότητας αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Το βασικό διακύβευμα των εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί μία πορεία προόδου, η οποία έχει συντελεστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από το 2019 μέχρι σήμερα, ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε εποχές που οι πολίτες θέλουν να ξεχάσουν”

Αυτό τονίζει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας. σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον διευθυντή του Capital.gr Σπύρο Δημητρέλη.

“Η τοξικότητα είναι συνυφασμένη από τον πολιτικό λόγο του κ. Τσίπρα”

“Καταρχάς υπάρχει ιστορικό στην Ελλάδα, λέει.  Δηλαδή, ποιος έχει πολιτευτεί με βάση την τοξικότητα και ποιος έχει πολιτευτεί με βάση τον ορθό λόγο, με βάση τα προγράμματα, τις θέσεις του. Αν τα βάλουμε στην ζυγαριά,  ο ελληνικός λαός ας θυμηθεί τι έγινε την προηγούμενη δεκαετία.  Ποιος είναι αυτός ο οποίος υποδείκνυε ακόμα και το πού τρώει κάποιο στέλεχος της αντιπολίτευσης για να πάνε να τραμπουκίσουν. Θυμόμαστε τι έχει γίνει στην πλατεία, στις παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη… Θυμόμαστε στη συνέχεια το διχαστικό δημοψήφισμα. Θυμόμαστε πώς έχει πολιτευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι συνυφασμένη η πολιτική άνοδος του κυρίου Τσίπρα με την τοξικότητα.

Και ακόμα και σήμερα κοιτάξτε βάζει το δίλημμα,  άκουσα να βάζει το δίλημμα στο Περιστέρι “Μητσοτάκης ή δημοκρατία”. Με όποια στραβά μπορεί να έχει αυτή η δημοκρατία και βελτιώσεις που χρειάζονται. Υπάρχει η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία κάνει κάποιες συστάσεις αναγνωρίζοντας βεβαίως ότι στην Ελλάδα υπάρχει δημοκρατία που έχει κάνει πολλά βήματα τα τελευταία χρόνια. Μόλις πρόσφατα ο Economist με όλες τις παρατηρήσεις που έχει κάνει -γιατί άκουσα τον κύριο Τσίπρα να λέει ότι είπε για την ελευθερία του τύπου,  είπε για τις παρακολουθείς. Ναι είπε στην έκθεση. Όμως  έχει αναβαθμιστεί κατά εννέα θέσεις μέσα σε μία χρονιά στον δείκτη ποιότητας δημοκρατίας. Είμαστε στις πέντε χώρες με τη μεγαλύτερη άνοδο τα τελευταία χρόνια λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα οποία είπα.

Η τοξικότητα λοιπόν είναι συνυφασμένη από τον πολιτικό λόγο του κυρίου Τσίπρα. Η κυβέρνηση έχει κάθε λόγο,  ο κύριος Μητσοτάκης,  να γίνει μία συζήτηση και μία αντιπαράθεση με βάση τα προβλήματα του κόσμου και με βάση τις θέσεις και τις λύσεις που προτείνει ο καθένας. Επειδή λοιπόν εκεί υπάρχει αδυναμία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ουσιαστικές προτάσεις… Τώρα κοίταξέ το να τάζεις για να βγάζεις δηλαδή αυξήσεις παντού. Γιατί τι λέει; Θα δώσω αυξήσεις παντού, θα μειώσω φόρους και θα κάνω δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις.  Πώς γίνονται όλα αυτά μαζί; Δηλαδή θα αυξήσεις τις δαπάνες, θα μειώσει τους φόρους, θα κάνει προσλήψεις.  Όλα αυτά είναι 45 δισ. στην τετραετία. Από πού θα προκύψουν; Υπάρχουν κάπου και δεν τα μοιράζει ο Μητσοτάκης από τσιγκουνιά αυτά τα λεφτά. Ή αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν και είναι λόγια του αέρα, όπως έχουμε συνηθίσει με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;

Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο

Πώς δημιουργήθηκε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο;  Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο δημιουργήθηκε από τις δυνάμεις εκείνες οι οποίες – δεν ήταν δημιούργημα κάποιου κόμματος. Συναντήθηκαν δυνάμεις οι οποίες ήταν  από πολύ διαφορετικούς χώρους. Από την ανανεωτική αριστερά, από την παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία και Βεβαίως από τη Νέα Δημοκρατία.  Είχε ξεκινήσει πριν την αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με όλο αυτό το ανορθολογικό κίνημα το οποίο είχε δημιουργηθεί στην Ελλάδα, το οποίο έλεγε ότι να πάμε στην Ρωσία, στην Κίνα να πάρουμε λεφτά και ότι η χώρα δεν χρεοκόπησε αλλά υπάρχει κάποιο σχέδιο για να μας αγοράσουν τσάμπα. Η πάνω και κάτω πλατεία που έλεγε “να καεί να καεί το… η Βουλή”.

Ακριβώς λοιπόν όλο αυτό το κλίμα οδήγησε στην εξουσία τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Γιατί να μην ξεχνάμε, ο κύριος Τσίπρας έχει ανακαλύψει σήμερα την “προοδευτική διακυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ”,  όμως συγκυβέρνησε παρότι και τότε είναι τη δυνατότητα να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ,  και όχι μόνο στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Γενάρη του 2015, αλλά  και το Σεπτέμβρη. Προτίμησε όμως τον κ. Καμμένο.

“Διχαστικός λόγος”

Όλο αυτό λοιπόν το ανορθολογικό κίνημα το οποίο έφερε στην εξουσία τον κ.Τσίπρα εκφράστηκε βεβαίως και με το διχαστικό δημοψήφισμα τον τρόπο που έγινε και εκφράστηκε βεβαίως με τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Με λαϊκισμό, με διχαστικό λόγο, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Το ίδιο βλέπουμε και σήμερα. Δηλαδή βλέπουμε υποσχέσεις οι οποίες δεν τεκμηριώνονται. Είδαμε και τη  συζήτηση που έγινε στη Βουλή ανάμεσα στον κ’ Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα. Όταν (ο πρωθυπουργός) ανέφερε τους συγκεκριμένους αριθμούς  λέει (ο κ. Τσίπρας) “αυτή την κουβέντα θα κάνουμε τώρα;”

Προφανώς αυτή τη κουβέντα θα κάνουμε τώρα, για να δούμε κάθε εξαγγελία πώς κοστολογείται. Ο Μητσοτάκης πριν δώσει οτιδήποτε περιμένει να δει τι δημοσιονομικό περιθώριο έχει  για να προχωρήσει στη συνέχεια σε μια εξαγγελία.  Και ότι λέει προσπαθεί να το κάνει. Δεν λέει κουβέντες στο αέρα. Άρα, να λοιπόν ο διχαστικός λόγος,  τα συνθήματα “εμείς είμαστε η δημοκρατία και οι άλλοι είναι εκτροπή”.

Αυτό που είπε ο κύριος Σπίρτζης ότι θα έχουμε δημοκρατία είτε με το καλό είτε το άγριο,  “η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς”,  όλες οι απειλές που εκφράζονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν αυτό το κλίμα της τοξικότητας το οποίο συντηρεί και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Γιατι το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τι έχει να κάνει; Έχει να κάνει με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας,  με την ουσιαστική αντιπαράθεση.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή