Εύκολες βαρκούλες μελιτζάνας, από την Helena’s Greek Cooking

Υλικά:

5 μελιτζάνες φλάσκες μέτριες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
Γέμιση (από κότα γέμιστη) με κιμά

Μπεσαμελ:

400 -500 γρ. Γάλα
60 γρ. Αλεύρι
30 γρ. Βούτυρο
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο ( προαιρετικά)

Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να καβουρδιστεί μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα, μία πρέζα αλάτι, ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας δυνατά. Οταν δέσει το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Πώς θα κάνουμε τις μελιτζάνες:

Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, αφαιρούμε ένα μέρος απο την φλούδα τους…ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ TASTYDAY

Διαβάστε επίσης: Τορτίγια με λαχανικά και γαρίδες-μια εύκολη και γρήγορη συνταγή!