Το Ποτάμι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής αλλά δεν “τσοντάρει” την κυβέρνηση

Το Ποτάμι … γύρισε πίσω. Την αποχώρηση του κόμματος από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισαν βουλευτές και στελέχη του.Υπέρ της αποχώρησης ψήφισαν 97 στελέχη ενώ «κατά» ετάχθησαν 16. Υπήρξαν επίσης πέντε λευκά. Αποσύρθηκε τελικά και δεν τέθηκε προς ψηφοφορία η πρόταση του Μιχάλη Κύρκου για παραμονή του Ποταμιού στο ΚΙΝΑΛ υπό όρους.

Είναι μια εξέλιξη για την οποία το economico.gr σας είχε ενημερώσει εγκαίρως. (Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της 24ης Ιουνίου)

Δεν πάμε στο ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, προβλέπει συνέδριο τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης είχε νωρίτερα διαψεύσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση».

Οι περισσότεροι βουλευτές του Ποταμιού στήριξαν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη περί αποχώρησης, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική τους.

Τι είπαν τα στελέχη

Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

Ποιοί τάχθηκαν υπέρ της παραμονής

Περισσότερα σε λέξεις

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο ‘όχι’, σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».

Ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος και ο Γιάννης Μεΐμάρογλου με κείμενό τους είχαν προτείνει την παραμονή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής, υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια). 

Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη

Η αρχή της συνεδρίασης έγινε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος εισηγήθηκε στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος, να διευρυνθούν δηλαδή οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής, δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Θεοδωράκης εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος από τον Σεπτέμβριο για να αποφασισθεί η πορεία του, διαψεύδοντας παράλληλα σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Αποχωρεί ο Σταύρος Θεοδωράκης και το ΚΙΝ.ΑΛ. επιστρέφει στα γνώριμα μονοπάτια τπυ ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή