Είναι τελικά αλήθεια ότι το στρες «γκριζάρει» τα μαλλιά; (video)

    Ο θρύλος λέει ότι τα μαλλιά της Μαρίας Αντουανέττας έγιναν γκρίζα από την μια μέρα στην άλλη, λίγο πριν αποκεφαλιστεί το 1791.

    Αν και η ιστορία αυτή μάλλον είναι ανακριβής – τα μαλλιά που έχουν ήδη «βγει» από το θυλάκιο δεν αλλάζουν χρώμα – μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons προσφέρει ποσοτικά στοιχεία, τα οποία συσχετίζουν το ψυχολογικό άγχος με τα γκρίζα μαλλιά.

    Και ενώ φαίνεται απλοϊκό ότι το άγχος μπορεί να επιταχύνει το γκριζάρισμα, οι ερευνητές παρατήρησαν με έκπληξη ότι το χρώμα των μαλλιών μπορεί να αποκατασταθεί όταν εξαλειφθεί το άγχος, ένα εύρημα που έρχεται σε αντίθεση με μια πρόσφατη μελέτη σε ποντίκια που έδειξαν ότι οι γκρίζες τρίχες που προκαλούνται από στρες είναι μόνιμες.

    Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου στο eLife, έχει ευρύτερη σημασία από το να επιβεβαιώνει παλιές προγενέστερες εικασίες σχετικά με τις επιπτώσεις του στρες στο χρώμα των μαλλιών, αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Martin Picard, PhD, αναπληρωτής καθηγητής της συμπεριφορικής ιατρικής (στην ψυχιατρική και τη νευρολογία) στο Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons.

    Συνεχίστε την ανάγνωση και παρακολουθείστε το βίντεο στο healthmag.gr 

     

     

    Καμία δημοσίευση για προβολή