Ελεύθεροι οι εκτελεστές της 17Ν με το νέο Ποινικό Κώδικα – Με τις νέες διατάξεις μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν αίτηση για να βγουν με βραχιολάκι και να μείνουν στο σπίτι τους.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας, που, παρά τη δημόσια κατακραυγή, ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την εβδομάδα που ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τα ονομαζόμενα …”ρουσφέτια της Τασίας”, επιτρέπει από σήμερα το πρωί (Τρίτη 02/07) να απολυθούν με όρους από τις φυλακές οι πολυισοβίτες εκτελεστές της 17Ν και ο αρχηγός του Αλέξανδρος Γιωτόπουλος!

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος Κώδικας, τα μέλη της 17Ν μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα να αποφυλακιστούν άμεσα με όρους, έστω και αν εκτίουν ποινή

  • 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, όπως ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος
  • 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας
  • 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια όπως ο Χριστόδουλος Ξηρός
  • 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια όπως ο Σάββας Ξηρός
  • 4 φορές ισόβια και 25 χρόνια. όπως  ο ψ

Με τις νέες διατάξεις τα μέλη της 17Ν μπορούν να βγουν με βραχιολάκι και να μείνουν στο σπίτι τους.

Σπίτι τους  με … ηλεκτρονική επιτήρηση οι εκτελεστές

Οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας και Χριστόδουλος Ξηρός και  Βασίλης Τζωρτζάτος μπορούν ήδη να υποβάλουν αίτημα αποφυλάκισης. και να αφεθούν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, ενώ ο αρχιεκτελεστής Δημήτρης Κουφοντίνας που κρατείται στις αγροτικές φυλακές του Βόλου θα μπορεί να υποβάλει το αίτημα για αποφυλάκιση αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε και συμπληρώνει 17 χρόνια στη φυλακή από τότε που προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, για να βγει κάποιος πολυισοβίτης με όρους από τη φυλακή και να μείνει σπίτι του με ηλεκτρονική επιτήρηση, αρκεί να έχει εκτίσει ποινή 17 χρόνια.

Ο νέος Ποινικός Κώδικας στο άρθρο 110Α δεν εξαιρεί τους καταδικασμένους για τρομοκρατία πολυισοβίτες από την απόλυση με όρους, ούτε τους εξαιρεί από την κράτηση στο σπίτι με βραχιολάκι, κάτι που ίσχυε με τον προηγούμενο νόμο.

Αυτές οι ευνοϊκές διατάξεις για τους καταδικασμένους για τρομοκρατία ισχύουν έστω κι αν αλλάξουν από την επόμενη κυβέρνηση, γιατί σύμφωνα με το νόμο, υπερισχύουν ως ευνοϊκότερες, από μελλοντικό αυστηρότερο νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκριτους νομικούς κύκλους, η νέα Βουλή για να μπορέσει να αλλάξει δραστικά όσα υπερβολικά προβλέπει ο μόλις ψηφισμένος Ποινικός Κώδικας, θα πρέπει να ψηφίσει σειρά “φωτογραφικών” δικονομικών ρυθμίσεων που θα εμποδίζουν στην πράξη τους τρομοκράτες να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Αναφερόμενος στο μεγάλο αυτό θέμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου είπε:«Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι κανένα αίτημα αποφυλάκισης από μόνο του δεν μπορεί να οδηγήσει σε αυτή, αφού απαιτείται απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, που κρίνει τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις».