Ένα εκατ. ευρώ από βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων εξασφάλισε το 2018 η ΕΤΑΔ

Έσοδα από βραχυχρόνιες μισθώσεις σημαντικών και γνωστών ακινήτων σε όλη την Ελλάδα επιχειρεί να εξασφαλίσει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, η οποία μάλιστα πραγματοποίησε για τον σκοπό αυτό ανοικτή εκδήλωση στην Αθήνα για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα ακίνητά της για βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Όπως επισημαίνουν οι επιτελείς της, ο τομέας των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι ένας τομέας που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, προσδίδοντας εκτός από υψηλά οικονομικά έσοδα στην εταιρεία, προβολή και αξιοποίηση σημαντικών ακινήτων της.

Ακίνητα που διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ όπως, οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το Mουσείο του Αχίλλειου στην Κέρκυρα, τα Σπήλαια του Διρού, τα δύο Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού και Βόρα, οι Ιαματικές πηγές, αλλά και πολυάριθμα διατηρητέα ακίνητα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, δίνουν εξαιρετικές δυνατότητες για διοργάνωση εκδηλώσεων.

Μόνο το 2018, διοργανώθηκαν στα ακίνητα αυτά πάνω από 80 εκδηλώσεις, 10 από τις οποίες ήταν διεθνείς, επισκέφθηκαν τους χώρους πάνω από 800 χιλιάδες επισκέπτες και απέφεραν περί το 1 εκατ. ευρώ έσοδα.

Για το 2019, οι προοπτικές, σύμφωνα με τους επιτελείς της ΕΤΑΔ, διαγράφονται ακόμα καλύτερες. Ήδη έχουν δρομολογηθεί 50 συναυλίες, 50 αθλητικές οργανώσεις, 12 εκθέσεις, πάνω από 5 τηλεοπτικές παραγωγές και 20 ιδιωτικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Ιωάννη Πολύζο, στόχος της ΕΤΑΔ είναι «να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην γοργά αναπτυσσόμενη αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, αλλά και στη χρηστή διαχείριση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Η συμβολή του ιδιωτικού τομέα στην επίτευξη των στόχων της ΕΤΑΔ είναι καθοριστική και προσβλέπουμε σε ακόμα στενότερη συνεργασία». Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη διακεκριμένων εταιρειών διοργάνωσης εκδηλώσεων και συνεδρίων, δημοσίων σχέσεων, διαφημιστικών εταιρειών και εταιρειών παραγωγής.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ