“Ένα βήμα” πριν από τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου βρίσκονται Σαουδική Αραβία και Ρωσία

Πολύ κοντά στη συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου βρίσκονται Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου, το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η έλλειψη ενός βασικού σχεδίου για το πώς θα καταμεριστεί η μείωση της παραγωγής και η απόφαση για αναβολή της σημερινής τηλεδιάσκεψης των χωρών OΠΕΚ+ διατηρούν τις συνθήκες αβεβαιότητας, πιέζοντας προς τα κάτω τις πετρελαϊκές τιμές.

«Νομίζω ότι ολόκληρη η αγορά κατανοεί ότι αυτή η συμφωνία είναι σημαντική και ότι θα φέρει σταθερότητα, την τόσο σημαντική σταθερότητα που χρειάζονται οι αγορές και είμαστε πολύ κοντά», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο CNBC ο Κιρίλ Ντιμίτριεφ, επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας και εκ των διαπραγματευτών της Μόσχας σε πετρελαϊκά ζητήματα.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές που επικαλείται το Reuters, η τηλεδιάσκεψη μετατέθηκε για την Παρασκευή.

Ο Κιρίλ Ντμίτριεφ ήταν ο πρώτος τον προηγούμενο μήνα που είχε υπογραμμίσει την ανάγκη για διευρυμένη συμφωνία, με συμμετοχή πετρελαιοπαραγωγών χωρών πέραν της συμμαχίας ΟΠΕΚ+.

Το Ιράκ δήλωσε εχθές ότι μια νέα συμφωνία μείωσης της προσφοράς χρειάζεται υποστήριξη και από άλλες μεγάλες παραγωγούς χώρες, όπως ΗΠΑ, Καναδάς και Νορβηγία, που όμως έχουν φανεί από την πλευρά τους πρόθυμες να συμμετάσχουν σε προσπάθειες αποκατάστασης των ισορροπιών μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.

Για περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή