Επιβεβαίωσε και επισήμως η Άγκυρα την έλευση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Θα συναντηθεί με Μητσοτάκη και Δένδια. Ετοιμότητα στην Αθήνα για την επίσκεψή του στη Θράκη

Οριστικοποιήθηκε και επισήμως  η συνάντηση του Tούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Ελληνα υπουργό Νίκος Δένδια στην Αθήνα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την Κυριακή το πρωί θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα.

Με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις διαρροές από τα ΜΜΕ της γείτονος, αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα

To δείπνο του Δένδια στον Τσαβούσογλου

«Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Διπλωματικές πηγές πάντως ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του δήλωσε  χθες πως έχει όλη την καλή διάθεση να συναντηθεί μαζί του, όπως συναντήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Νίκο Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

«Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, κάτι που όπως είναι φυσικό, προκαλεί εγρήγορση στην Αθήνα.

Εντατική προπόνηση Δένδια για τη συνάντηση με Τσαβούσογλου

‘Οπως έγραψε από το πρωί το Economico, σε Μέγαρο Μαξίμου και ΥΠΕΞ,  εξετάζεται το σενάριο, κατά τη συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου, ο Τούρκος ΥΠΕΞ να επιχειρήσει να απαντήσει σε ελληνικό έδαφος για όσα είπε ο κ. Δένδιας στην Άγκυρα.

Επειδή κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ πιθανό, ο υπουργός Εξωτερικών ετοιµάζεται πυρετωδώς για κάθε πιθανή τοποθέτηση του «φίλου Μεβλούτ», όπως συνηθίζει να αποκαλεί τον Τούρκο αξιωµατούχο σε όλες τις κοινές τους εµφανίσεις.

Καμία δημοσίευση για προβολή