Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα ρίξει χαλάζι

Χαλάει ξανά ο καιρός. Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν την Τρίτη 18/06, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, σε πολλά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και κατά τόπους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιλαμβάνεται και ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Για την Αθήνα σήμερα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.  Η θερμοκρασία έως τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Τα φαινόμενα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις (ενδεχομένως τοπικά χαλάζι μέτριου μεγέθους), τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Β. Ελλάδα, όπου θα διατηρήσουν τον έντονο χαρακτήρα τους.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης έως το βράδυ της Τρίτης, ενώ επισημαίνονται και οι περιοχές όπου ευνοείται η εκδήλωση χαλαζοπτώσεων.

Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες, περιλαμβάνεται ο Νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (κυρίως τα νότια τμήματα), όπου μάλιστα τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι έντονα.

Total_Rains

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ