Ευ.Βενιζέλος: Χρειάζεται και η επιδοματική πολιτική. Διαφορετικά θα σου κλέψει την κοινωνία, ο λαϊκιστής, ο χαρτοκλέφτης…

  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ψηφιακή συνάντηση με τον δημοσιογράφο, συνεργάτη μας Γιάννη Πολίτη και συζήτησαν για όλα τα μείζονα θέματα της “καυτής” επικαιρότητας. Η συζήτηση είχε θέμα “Οι αλλαγές από την Πανδημία: ο ρόλος της Πολιτείας, δημόσια υγεία, ανθρώπινα δικαιώματα, κοινωνική ειρήνη και οικονομία”. Μερικά απόσπάσματα από τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου έχουν τη σημασία τους για τη δημόσια συζήτηση:
  • “Φέτος δεν είναι η εποχή να ξαναπουλήσουμε τα τετριμμένα. Δηλαδή τον ήλιο, τη θάλασσα, το κρασί, την ελληνική κουζίνα και τις ελληνικές αρχαιότητες… Το προϊόν μας υπό συνθήκες κρίσης πρέπει να είναι η υγειονομική ασφάλεια για εμάς και για τους τουρίστες. Το social distancing μας οδηγεί σε νέα μοντέλα τουρισμού. (…) Χρειαζόμαστε τουρισμό 12μηνης διάρκειας με μεγαλύτερη κατά κεφαλή δαπάνη”.
  • Η ΕΕ κινείται πιο γρήγορα, πιο έξυπνα, πιο αποφασιστικά και κατάλαβε ότι πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη. “Για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας ο ενωσιακός προϋπολογισμός θα έπρεπε να διπλασιαστεί για τις ανάγκες της κρίσης και η Γαλλία και η Γερμανία θα έπρεπε να βάλουν λεφτά από τον προϋπολογισμό τους. (…) Οι επιχορηγήσεις είναι περίπου 40 δις. Χρειάζεται σχεδιασμός, πρόγραμμα και σεβασμός στους κανόνες διαχείρισης”, είπε χαρακτηριστικά.
  • “Δεν έχουμε τελειώσει με την επιδοματική πολιτική. Αλλά δεν μπορεί να είναι αυτή η πολιτική του μέλλοντος. Όταν έχεις μια κοινωνία, η οποία έχει ανάγκες ασφάλειας και συνοχής, θα προσπαθήσεις να ανταποκριθείς, γιατί αλλιώς θα σου την κλέψει την κοινωνία ο συνωμοσιολόγος, ο λαϊκιστής, ο ανεύθυνος. Και θα σου κλέψει και τη Δημοκρατία. Γιατί σου κλέβει στο παιχνίδι. Κλέβει στα χαρτιά. Ο ανεύθυνος πάντα κλέβει στα χαρτιά από τον υπεύθυνο”.
  • “Ο μόνος, που κάνει έρευνες στη Μεσόγειο, είναι αυτός που τις κάνει για πολιτικούς λόγους. Για λόγους πολιτικού συμβολισμού. Δηλαδή η Τουρκία, η οποία επικαλείται τα επιχειρήματά της κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και έχει τα μέσα να κάνει τέτοιες έρευνες. Όχι για εμπορικούς λόγους. (…) Όμως ανεξάρτητα του τι γίνεται με τις παραβιάσεις, με όλο το κλίμα, πρέπει ή να γίνει διαπραγμάτευση και συμφωνία ή διαπραγμάτευση και δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης”, τόνισε, αναφερόμενος στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και στην ΑΟΖ. “Πρέπει να το κάνουμε εμείς σαν πρωτοβουλία για όλες τις χώρες”, κατέληξε.

Καμία δημοσίευση για προβολή