Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ από την κυβέρνηση για τον καταδικασμένο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ

Εξηγήσεις για το γεγονός ότι διατηρείται στη θέση του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ζητά η ΝΔ.

Έτσι, οι 23 βουλευτές της ΝΔ καλούν τον κ.Σταθάκη και την κυβέρνηση να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα όπως:

  1. Εάν γνώριζαν την υπόθεση όταν ανανέωσαν τη θητεία του Προέδρου της ΔΕΗ;
  2. Αν ναι, ο Υπουργός και η Κυβέρνηση συναινούν με τέτοιες έκνομες συμπεριφορές, που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο μια ήδη επιβαρυμένη οικονομικά ΔΕΗ;
  3. Και βέβαια, θα εξακολουθήσει να χαίρει της εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ύστερα και από τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης;
    Το χρονικό της υπόθεσης και η καταδίκη Παναγιωτάκη

    H πρωτόδικη καταδίκη του Εμμ. Παναγιωτάκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 αφορά στη συγκάλυψη υπαλλήλου της Δημόσιας Επιχείρησης και υφισταμένης του, ενώ σε λίγες ημέρες, στις 28 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η υπάλληλος της ΔΕΗ είχε κατηγορηθεί και έχει καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

    Με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου εκτός από τον πρόεδρο της ΔΕΗ καταδικάστηκαν επίσης για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση» τέσσερα ακόμη ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης. Το δικαστήριο επέβαλε σε όλους τους κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για ένα έτος.