Η Ελλάδα δεν προκαλεί αλλά αν προκληθεί απαντά με σθένος, “διαμήνυσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Στόχος η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος και της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο συγκεκριμένο υπουργείο έγινε σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, καθώς ο νέος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου υπουργού, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έστειλε το μήνυμα ότι:«η Ελλάδα δεν προκαλεί και επιζητεί σχέσεις σταθερότητας και ειρήνης τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Δεν της αρέσει όμως να προκαλείται και όταν προκαλείται οφείλει να αντιδρά με περίσκεψη, με αποφασιστικότητα αλλά και με σθένος, έτσι ώστε να μην πυροδοτεί εντάσεις, αλλά και να μη φαίνεται πρόσφορη να δέχεται προκλήσεις».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι προσβλέπει στην απρόσκοπτη συνεργασία με τα επιτελεία των αρχηγείων και τόνισε ότι είναι προφανές πως η μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου πρέπει να γίνεται με όρους συνέχειας και ομαλότητας και αυτό θεωρείται δεδομένο πως θα γίνει. «Πρέπει επίσης να πω από αυτό το βήμα, γιατί ακόμα και τα αυτονόητα πρέπει να υπογραμμίζονται, πως ισχύουν μέχρι νεοτέρας στο ακέραιο οι εντολές των προκατόχων μου», σημείωσε.

«Αποτελεί τεράστια τιμή για μένα η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ο πρωθυπουργός να μου εμπιστευτεί το αξίωμα αυτό με όλο τεράστιο βάρος που φέρει και για το οποίο πρέπει όλοι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να δείξουμε βάθος ετοιμότητας», τόνισε ακόμη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο του Ευάγγελου Αποστολάκη.

Περισσότερα σε λέξεις

«Είναι ακόμα περισσότερη τιμή για μένα που παραλαμβάνω από εσάς. Είστε άνθρωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, προέρχεστε από τα σπλάχνα των Ε.Δ., εξαιρετικός στρατιωτικός αλλά και στρατιώτης», είπε ο νέος υπουργός και συμπλήρωσε ότι ο κ. Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της θητείας του στάθηκε φρουρός στα τείχη της πόλης και η πόλη ήταν ασφαλής και πως το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει και ο ίδιος.

Είναι ιερό το χρέος μας και έχουμε πλήρη επίγνωση του χρέους που παραλαμβάνουμε», δήλωσε ακόμη ο κ. Παναγιωτόπουλος. «Από σήμερα θα κάνουμε μαζί ό,τι μπορούμε για να γνωρίζουν όλοι ότι η χώρα διαθέτει ισχυρότατη αποτρεπτική ισχύ και σε περιόδους κρίσεων ή αντιδράσεων αυτή η αποτρεπτική ισχύς κόβει κάθε περαιτέρω σκέψη επιβουλής σε οποιονδήποτε», συμπλήρωσε.

Ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, απόλυτης ομοψυχίας και αδιατάρακτης ενότητας, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται στο πλέον υψηλότατο επίπεδο και επανέλαβε την ανάγκη ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με την Τουρκία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και φάρο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και την αποφασιστικότητά της για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της μέσω της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή