Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργεια ζητά διευκρινήσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργεια (ΕΛΕΤΑΕΝ) ζητά διευκρινήσεις για τη διαμόρφωση του νέου Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου Στερεάς Ελλάδας.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υποστηρίζει ότι το σχέδιο που προωθείται προβλέπει τον οριζόντιο αποκλεισμό της αιολικής ενέργειας από τεράστιες εκτάσεις περιλαμβανομένου όλου του νομού Ευρυτανίας.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ αναφέρει ότι με αυτόν τον τρόπο εκπέμπονται αντιφατικά μηνύματα στον επιχειρηματικό και επιστημονικό κόσμο της αιολικής ενέργειας καθώς η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της για υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων Α.Π.Ε. έως το 2030.

«Έτσι αυξάνεται η επενδυτική ανασφάλεια γενικώς αφού εισπράττεται το λανθασμένο μήνυμα ότι προωθούνται με ακραίο και ισοπεδωτικό τρόπο, συντηρητικές επιλογές σε βάρος της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος. Κάτι τέτοια θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε προηγηθεί δημοκρατικός διάλογος και διαβούλευση με τον κλάδο των Α.Π.Ε.

Στο διάλογο αυτό είμαστε έτοιμοι να προσέλθουμε με τεκμηριωμένες και ισορροπημένες θέσεις που θα εξασφαλίζουν την βέλτιστη ανάπτυξη του πιο φθηνού σήμερα τρόπου ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα -που είναι τα χερσαία αιολικά πάρκα- με κανόνες που θα έχουν γίνει αποδεκτοί και θα έχουν εμπεδωθεί -και όχι απλά επιβληθεί», αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Καμία δημοσίευση για προβολή