Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία

Η Ένωσις Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) με ιδιαίτερη ανησυχία και έντονο προβληματισμό παρακολουθεί τη σοβαρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά  τα πρόσφατα περιστατικά ενόπλων επιθέσεων και απαγωγών σε βάρος εμπορικών πλοίων  στην περιοχή του κόλπου της Γουϊνέας.

Σε ανακοίνωση της η ΕΕΕ τονίζει ότι η κατάσταση έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις για  την ασφάλεια των πλοίων και των πληρωμάτων τους, ενώ  έχει και  σοβαρές επιπτώσεις για τη διεθνή ναυτιλία και  την απρόσκοπτη  διεξαγωγή του διεθνούς θαλάσσιου εμπορίου στην περιοχή.

  • ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΑΕΔ: 55.489 προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης σε 14 ανοικτά προγράμματα 

    Όπως επισημαίνει, “η πρόσφατη  απαγωγή μελών του πληρώματος, εμπορικού πλοίου που φέρει την ελληνική σημαία, μεταξύ  των οποίων περιλαμβάνεται και Έλληνας ναυτικός είναι απολύτως  καταδικαστέα και η ΕΕΕ εκφράζει τη βαθιά λύπη της και την συμπαράστασή της στους οικείους των ναυτικών και ευελπιστεί στην γρήγορη απελευθέρωσή τους.

Σύσσωμη η διεθνής ναυτιλία έχει εδώ και καιρό, και προσφάτως πάλι, επιστήσει την προσοχή των ιθυνόντων στο πρόβλημα των ενόπλων επιθέσεων σε εμπορικά πλοία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του πλανήτη και έχει καλέσει τη διεθνή κοινότητα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των ναυτικών και του θαλάσσιου εμπορίου.

Η δραστηριοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση τέτοιων έκνομων περιστατικών και την καταστολή της μη ανεκτής αυτής κατάστασης.”

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ,ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΤΗΣΤΕ: ΕΔΩ