Η Fed προαναγγέλλει πιθανή αύξηση των επιτοκίων

H Fed ενδέχεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων, δήλωσε η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Λορέτα Μέστερ.

«Η νομισματική πολιτική δεν φαίνεται να είναι πίσω ή μπροστά από τις εξελίξεις» σημείωσε σε ομιλία της στο πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ. «Το περιβάλλον αυτό μας δίνει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε πληροφορίες για την οικονομία» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κα Μέστερ υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2019 αλλά με χαμηλότερο ρυθμό από ότι την περασμένη χρονιά. Επισήμανε επίσης ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να μείνει κοντά στον στόχο του 2%.

«Αν η οικονομία συνεχίσει να κινείται στο μονοπάτι που περιέγραψα ως το πιθανότερο, τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να κινηθούν λίγο υψηλότερα από τα σημερινά επίπεδα» σημείωσε η κα. Μέστερ.

Την ίδια στιγμή, αναγνώρισε τους κινδύνους για την οικονομία από την πιο αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρώπη και την Κίνα, καθώς και από τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Αν κάποιος από τους κινδύνους αυτούς επιβράδυνε την οικονομία περισσότερο από το αναμενόμενο, «θα χρειαστεί να προσαρμόσω το outlook».

Από το newsroom του economico.gr

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή