Η κατανάλωση ενός χοτ ντογκ μπορεί να αφαιρέσει 36 λεπτά από τη ζωή σας, υποστηρίζει μελέτη

    Σύμφωνα με μελέτη που έγινε από ειδικούς επιστήμονες από το  Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν το χοτ ντογκ θα μπορούσε να σας κοστίσει περισσότερο από μισή ώρα υγιούς ζωής.

    Η μελέτη, εξέτασε περισσότερα από 5.800 τρόφιμα για να καθορίσει τα λεπτά της ζωής που θα μπορούσατε να κερδίσετε ή να χάσετε από την κατανάλωση μιας μερίδας  Όλοι γνωρίζουμε ότι ορισμένα τρόφιμα είναι κακά για εμάς και επιλέγουμε να τα καταναλώνουμε ούτως ή άλλως επειδή – πολύ απλά – έχουν πολύ καλή γεύση.

    Αλλά αν σας έλεγαν ακριβώς πόσο θα μπορούσατε να μειώσετε τη διάρκεια ζωής σας πριν από κάθε μπουκιά, θα το κάνατε ακόμα; Θα ανταλλάζατε ένα χοτ ντογκ για 36 λεπτά της ζωής σας, για παράδειγμα;

    Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, οι ειδικοί αξιολόγησαν 5.853 τρόφιμα για να καθορίσουν τα λεπτά της ζωής που κερδίζετε ή χάνετε όταν τρώτε, καθώς και τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον.

    Διαπιστώθηκε ότι ορισμένα τρόφιμα θα μπορούσαν να πάρουν έως και 74 λεπτά από την υγιή ζωή και άλλα θα μπορούσαν να βάλουν 80 λεπτά.

    Εκτός από τα 36 λεπτά που μπορείτε να χάσετε τρώγοντας ένα ένα χοτ -ντογκ, η μελέτη ανέφερε ότι τρώγοντας  φτερούγες κοτόπουλου θα σας πάει 3,3 λεπτά πίσω και πίτσα λαχανικών 1,4 λεπτά.

    Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα επεξεργασμένα κρέατα και τα ζαχαρούχα ποτά δεν μας έκαναν καμία χάρη να αφαιρέσουν λεπτά από τη ζωή μας, αλλά επιλογές όπως ξηροί καρποί, φρούτα και μερικά ψάρια μπορούν να προσθέσουν λεπτά.

    Τα ευρήματα της μελέτης αναφέρουν: “Η ανάλυσή μας έδειξε επίσης ότι η αντικατάσταση μόνο του 10% της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης από βόειο κρέας και επεξεργασμένο κρέας με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και επιλεγμένα θαλασσινά θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην υγεία 48 λεπτών ανά άτομο ανά ημέρα και μείωση 33% στο διατροφικό αποτύπωμα άνθρακα ».

    Εάν θέλετε η διατροφή σας να σας βοηθήσει στο να ζήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο, οι ερευνητές πρότειναν να μειώσετε την πρόσληψη τροφών όπως κρέας υψηλής επεξεργασίας, βοδινό κρέας, γαρίδες, χοιρινό, αρνί και λαχανικά θερμοκηπίου.  Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να εισαγάγετε πιο διατροφικά ωφέλιμα τρόφιμα, όπως φρούτα και λαχανικά που καλλιεργούνται στο χωράφι, όσπρια, ξηρούς καρπούς και θαλασσινά με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

     

     

    Press Room / Με πληροφορίες από το Mirror

     

    Καμία δημοσίευση για προβολή