Ημέρα Επιτοκίων στην ΕΚΤ – Στα χαμηλά 2ετίας η ισοτιμία EUR/USD

    Euro coin

    Η ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το δολάριο βρίσκεται πλέον για τα καλά στα χαμηλά δύο χρόνων στα 1,112$. Μέσα στο 2019 έχει προσπαθήσει να σπάσει το φράγμα του 1,110$ τρείς φορές χωρίς επιτυχία.

    Σήμερα στις 14:45 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα πάρει απόφαση για την πορεία των επιτοκίων. Η αγορά δεν περιμένει κάποια έκπληξη χωρίς ωστόσο να αποκλείετε οτιδήποτε από την στιγμή που όλοι οι οικονομικοί δείκτες βγαίνουν λίγο πιο κόκκινοι από την προηγούμενη συνεδρίαση.

    Περισσότερο ενδιαφέρον από τον Draghi έχει ο Jerome Powell αυτό το διάστημα καθώς στις 30 -31 Ιουλίου είναι η συνάντηση της FED. Σε περίπτωση που δεν μειωθούν τα επιτόκια της Αμερικής όπως αναμένει η αγορά εδώ και αρκετό καιρό, τότε αυτή θα είναι η κινητήρια δύναμη που θα σπρώξει το ευρωδολάριο κάτω από τα 1,10.

    Από την άλλη εάν μειώσει η FED τα επιτόκια τόσο όσο αναμένει η αγορά, περίπου 25 μονάδες βάσης, τότε δεν θα ήταν συνετό να πούμε ότι θα δούμε το ευρώ να ανακάμπτει σημαντικά σε σχέση με το δολάριο. Αυτό που ενδεχόμενος μπορεί να δώσει σημαντική βραχυχρόνια ώθηση στο ευρώ είναι μια μείωση μεγαλύτερη από αυτή που αναμένουν οι επενδυτές, όμως τα οικονομικά στοιχεία της Αμερικής (ολοένα και θετικότερα) είναι δύσκολο να επιτρέψουν μια τόσο χαλαρή νομισματική πολιτική.

    Πάρτε θέση στις αγορές Τώρα.

    Καμία δημοσίευση για προβολή