Θοδωρής Καλούδης

Ήρθε η ώρα ο κ. Τσίπρας να «ξεστοκάρει» τον Πολάκη που κρύβει μέσα του… Πως εκτέθηκε στους χιλιάδες νέους που σπεύδουν να εμβολιαστούν

 

 

Είναι ανεύθυνος ή επιπόλαιος; Γιατί όσα μας είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας  – ότι η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα των εμβολιασμών για την ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών πολύ νωρίτερα από το προγραμματισμένο, για να «ξεστοκάρει» – μόνο λόγια υπεύθυνου και νηφάλιου πολιτικού παράγοντα δεν είναι.

Δεν θα σχολιάσω το μεγάλο του ατόπημα, έχουν άλλωστε ειπωθεί ήδη τα πάντα. Και θα δεχτώ ότι ενδεχομένως η αρχική του πρόθεση, μιλώντας δημόσια για τους εμβολιασμούς, να ήταν να δείξει ότι στηρίζει την όλη προσπάθεια. Ωστόσο, στο άγχος του να αντιπολιτευθεί πάση θυσία τα πάντα και με κάθε τρόπο, του βγήκε η «παρόλα» που τον εξέθεσε. Και κυρίως στους νέους που κατά χιλιάδες σπεύδουν να εμβολιαστούν, δείχνοντας μια αξιοζήλευτη υπευθυνότητα. Αυτούς κυρίως πρόσβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να θυμάται ότι δεν μιλάει ως αρχηγός μικρού ποπουλίστικου κόμματος, αλλά ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργός. Καλό θα είναι να … ξεστοκάρει τον Πολάκη που κρύβει μέσα του.

***

Όλα αυτά με κάνουν να σκέφτομαι ότι η ήττα διαρκείας που υφίσταται ο κ. Τσίπρας στην αντιπολίτευση είναι μεγαλύτερη από την ήττα του στις εκλογές. Αν η θητεία του ως πρωθυπουργός έδειξε ότι «δεν το έχει», η πολιτεία του στη θέση του  αρχηγού της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης τον καθορίζει τελεσίδικα ως μικρού μεγέθους πολιτικό. Και αυτό θα τον οδηγήσει βασανιστικά σε ένα αβάσταχτο περιθώριο.

***

 Και για να έρθουμε στα ουσιώδη: Ο εμβολιασμός είναι η απελευθέρωσή μας από το μαρτύριο που τραβάμε ένα χρόνο τώρα. Είναι σπονδή στη ζωή. Η ευθύνη μας  απέναντι  στους αγαπημένους μας. Η υπεύθυνη κοινωνική στάση μας. Τα εμβόλια είναι ένας θρίαμβος της επιστήμης, που σε «χρόνο μηδέν» βρήκε το αντίδοτο  -ασπίδα στο φονικό ιό και σε λίγο θα μας παραδώσει και το φάρμακο θεραπείας.

Οι παρενέργειες των εμβολίων είναι ασήμαντες. Πολύ μικρότερες της όποιας σοβαρής φαρμακευτικής θεραπείας λαμβάνουμε. Για το σκεύασμα της Astra Zeneca που δαιμονοποιήθηκε,  από άστοχες δηλώσεις και ενέργειες (ενδεχομένως και από εμπορικούς ανταγωνισμούς) τα στοιχεία δείχνουν 14 περιπτώσεις παρενέργειας σε 34 εκατομμύρια που έλαβαν το εμβόλιο.

Και κάτι ακόμα: Ποτέ το ελληνικό δημόσιο δεν αντέδρασε, σε έκτακτες συνθήκες, τόσο οργανωμένα, τόσο αποτελεσματικά, τόσο ανθρώπινα όσο με τους εμβολιασμούς. Απέναντι στην εμπειρία μας αυτή, κάθε μίζερη μικροπολιτική μόνο σαν «ξεστοκάρισμα» λαϊκισμού μπορεί να θεωρηθεί…

Θοδωρής Καλούδης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Καμία δημοσίευση για προβολή