«Καμπανάκι» από Γώγο: Έτοιμη να γίνει Θεσσαλονίκη η Αθήνα – Μέτρα μέχρι τον Μάρτιο

Η Αττική είναι κοντά στο «να γίνει Θεσσαλονίκη»

Την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού περιέγραψε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αν και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ότι «υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις, αλλά αυτό δεν πέτυχε. Αυτό δε σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες» και παραδέχθηκε ότι η Αττική είναι κοντά στο «να γίνει Θεσσαλονίκη», δηλαδή, να χρειαστεί να επιβληθεί lockdown.

Δείτε ακόμη : Νίκη Μπάϊντεν δίνουν οι δημοσκοπήσεις. “Ντέρμπι” στις πολιτείες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα. Ποιος ψηφίζει ποιόν και γιατί ( πίνακες )

Μέτρα ως τον Μάρτιο

Ο κ. Γώγος επiσήμανε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται η παράταση των μέτρων. Ο στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού, είπε και πρόσθεσε ότι «εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους». Παράλληλα, τόνισε ότι μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα, ενώ σημείωσε με νόημα ότι αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε.

«Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», υπογράμμισε και σημείωσε ότι μέχρι το Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων και ότι πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε.

«Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ»

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γώγος εξήγησε ότι έγινε ξαφνικό lockdown γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID-19. Αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική, είπε ο καθηγητής και παραδέχθηκε ότι «υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση.

Τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη είπε και προσέθεσε ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα. Όσον αφορά στην εστίαση, εκτίμησε ότι υπάρχει ελπίδα να ανοίξει ξανά μετά από ένα μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Κίνδυνος καθολικού lockdown και στην Αττική: Εντείνεται η πίεση στις ΜΕΘ, αναστέλλονται οι άδειες στο ΕΣΥ – 60.000 κρούσματα δείχνουν τα λύματα στο λεκανοπέδιο

Αγωνία για την κατάσταση στην Αττική λόγω κορονοϊού

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Τι θα σημαίνει για τον Ερντογάν μια νίκη Μπάιντεν – Πόσο θα αλλάξει πολιτική προς την Άγκυρα η Ουάσινγκτον

Καμία δημοσίευση για προβολή